lauantai 12. syyskuuta 2009

Vuodenaikaväreistä

Sain vihdoinkin siivottua koko huushollin, vakaa aikomus tähän on ollut jo useamman päivän mutta kun aina oli jotain muutakin tekemistä..Iloitsin jälleen meidän ihanasta olohuoneen matosta - olen sen pari vuotta sitten ostanut kirpputorilta Kotkasta. Se on juuri imuroituna niin kaunis, piti ihan ottaa kuva ja laittaa tähän..Olisi ehkä pitänyt laittaa myös sellainen "ennen"-kuva, matto nimittäin imee koirankarvoja niin että luulisi meillä olevan kenneli..Kuinka yhdestä pienestä koirasta VOI lähteä niin paljon karvaa..Ehkä pitäisi toisaalta olla tyytyväinen että ne ovat kaikki matossa, eipähän ole sitten muualla. Mutta kuvassa siis puhtaana, nuo värit jaksavat sitten ilahduttaa minua aina! Mistä se muuten johtuu että määrätyt vuodenajat tuovat kaipuun määrättyihin väreihin; alkusyksy tuo liilan, luumun, oranssin, oliivinvihreän jne kaipuun, ja se näkyy myös muodissa. Mitä pimeämpi tulee, sitä enemmän kaipaan punaista ja kultaa (hih, siis väriä, kultakuume tulisi niin kalliiksi toteuttaa), kun kevätaurinko alkaa herätä, vuorossa on vihreä ja keltainen jne.

Seurasin keskustelupalstalla mielenkiinnolla keskustelua siitä ovatko valkoiset kodit kamalia vai ihania, se tuntuu jakavan kovasti mielipiteitä. Olen tuota itsekin miettinyt, kun sisustuslehtien juttuja luen. Esim Maalaisunelmassa on aivan ihania juttuja valkoisista kodeista. Jos kuitenkin omaa kotiani ajattelen, haluan yhdistää valkean kodin ja värikkäät yksityiskohdat. Meillä on kovin pieni tämä meidän koti joten vaaleat perusvärit ovat todella tarpeen. Tunnen kuitenkin että värit antavat minulle valtavasti, ihan pienikin värikäs tavara voi antaa vauhtia ja energiaa ja tuoda hyvän mielen. En tiedä miksi värien tarpeellisuus on noussut minulle viimeisen vuoden aikana oikein erikoisen tärkeäksi, ehkä ne vaikuttavat mielialaan positiivisesti. Värejä haluan tuoda esille myös tuolla nettikaupassa. Kukin laittakoon kotinsa sellaiseksi että siellä on hyvä olla, olkoon sitten häikäisevän valkoinen tai villin värikäs - tai molempia!

Totesin ruokapöydässä istuessani että kylläpä muuten tumma liila ja keltainen sopivat mahtavasti yhteen! Se ei taidemaalarimieheni mukaan ole ihme koska ne ovat lähes vastavärit..Sitä en tiennyt, kuuntelin vain vaistoani. Tuo ihastuttava yhdistelmä piti tietysti myös kuvata ja näyttää teillekin.

Annetaan värien viedä sisällä ja saapa nähdä koska myös ulkona jos vaikka se ruska kohta ilmestyisi..

Mukavaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Onpas todella kaunis matto, mahtavat värit.
    Itse tykkään kodissani väreistä, niiden leikkisyydestä, energiasta ja kauneudesta. Mutta värit kaipaavat taakseen jotain vaaleaa, rauhoittavaa ja yhdistävää. Niin että ei koko tila huku vain värien sekamelskaan :)

    VastaaPoista