perjantai 18. syyskuuta 2009

Kuva-arvoituksista ja salaisuuksista

Tänään oli ihana syyspäivä, juuri sellainen joista minä erityisesti pidän. Ilman on hieman kirpakka, aurinko lämmittää, ulkotyöt luistavat...ei hetkinen mistä tuo viimeinen mahtoi putkahtaa...tai no luistivat ne vähän aikaa, nostettiin yksi pitkä vako perunaa koko perheen voimin, koira tosin etsi perunoita aivan väärästä paikasta (ehkä se etsikin myyriä) mikä oli ehkä onni koska muuten olisi ollut valmiita viipaleita ja kuutioita koko talveksi..No, perunannostossa vallitsi suorastaan kiihtynyt mieliala, raivokkaasti kilpailimme tyttären kanssa kumpi saa napata maasta paljastuvat aarteet sitä mukaa kun mies niitä talikolla päivänvaloon nosti. Tytär oli laittanut päähänsä pyöräilykypärän joten ilmeisesti hän oli päättänyt suoriutua voittajana tästä taistosta. Tai ehkä se kypärä oli päässä siksi, että hänen oli ihan pakko käydä välillä ajamassa pyörällä, hän kun oppi torstaina vaarin avustuksella ajamaan ilma apupyöriä!! Hurraa! Nyt hän taitaa ajaa välillä öisinkin, niin täysipainoista tuo velosipeedaaminen nyt on. Ihana taito, "tuntuu kuin lentäisi" kuten tytär tuntojaan selitti. Juu, minustakin tuntuu kuin lentäisin kun ajan pyörällä, se tosin voi johtua siitä että pyörässä ei toimi enää vaihteet eikä jarrutkaan..Ja ei se lento, mutta se laskeutuminen..

No, nyt minä jouduin ihan sivuraiteelle, siis ulkotöistä oli tarkoitus kirjoittaa. Niin, olin etukäteen iloinnut tästä perjantaista kun tiesin ettei tiedossa ole mitään kotoa pois pakottavia menoja joten olin mielessäni tehnyt suunnitelman mitä kaikkea tekisin. Yleensä siinä kyllä käy niin että lista on niin pitkä että jo sen lukeminen uuvuttaa niin ettei tule tehtyä yhtään mitään. NO, olin ajatellut laittaa terassin nätiksi, vähän niinkuin syyskuntoon ja järjestykseen, kun se on i h a n  sekaisin. Olen sitä hommaa hillonnut nyt pitemmän aikaa ja tänään oli sitten aika..vaan en sitten loppujen lopuksi jaksanutkaan..Mies pungersi keinun istuinosan ja jättipäivänvarjon vintin luukusta sisään (siis miten hän oikein onnistui ja ihan yksin??), samoin pehmustepussit joten huomenna on ainakin väljempää aloittaa se laittaminen. Ja huomenna se kyllä sitten tapahtuu! Käyn terassin kimppuun kuin raivopäinen orkaani, tosin jälki on toivottavasti siistimpää. Tai pitäisikö kokeilla erään ystäväni menetelmää: hän inhoaa siivoamista joten hän sanoi että hänen on kehitettävä jonkunasteinen kiukku niin sitten hän saa tartuttua imuriin ja siivous sujuu. Sitten tietysti pitäisi laittaa joku kyltti oveen vaikka että "varokaa vihaista siivoojaa", ihan vaan ettei tulisi lisää sotkua..

Perjantain piristykseksi laitan teille tähän nyt kaksi "kuva-pähkinää":

1) Etsi koira (siis ei kettu) kuvasta2) Etsi poika kuvasta.

Että tällaista täällä saaristossa. Tämän mukavan päivän ilta sujui mielenkiintoisissa merkeissä, tein nimittäin aikasmoisen inspiraation vallassa...jaa, mutta enpä kerrokaan vielä mitä, saatte vielä yhden kuvavihjeen.


Ihan lähipäivinä kerron mistä oikein on kyse. Retroiluun se jotenkin liittyy...
Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti