lauantai 26. syyskuuta 2009

Vapinoista ja liioittelusta..

Eipäs ollut kovin hauska tuo otsikko mutta sille löytyy kyllä selitys. Olen näet ollut tänään koko päivän pihahommissa. Ja nyt on vaan sanottava että onneksi tätä ei tarvitse kirjoittaa kynällä, siitä ei tulisi varmaan selkotekstiä ollenkaan..Tuli käytettyä trimmeriä ym ja nyt on kädet ihan hyytelöä. Minulla on se vika että teen yhtenä päivänä 10 tuntia hommia ja sitten en jaksa kolmeen viikkoon tehdä mitään. Se on niin vaikeaa kun innostuu ja vielä tuo ja tuo ja...Meillä on kovin puustoinen tontti, tosin suurin osa niistä "puista" on pikkurillin paksuisia ja vielä pajupensaita..Saatiin miehen kanssa kivasti raivattua pöheikköä pois ja ihanat katajat pääsivät paremmin näkyville. Tosin kovasta uurastuksesta huolimatta saatiin vasta pieni pläntti tehtyä. Kaiken lisäksi minä karkasin aina välillä katkomaan pensassaksilla jonnekin muuallekin joten homma uhkasi levitä koko hehtaarin alueelle. Isä kävi leikkaamassa meidän ruohikkokakun ja minä sitten trimmasin ne "syrjät". Niin meillä on tosiaan sellainen kakku pihalla, tehty kesällä. On vähän vaikea selittää miksi se on niin oudon mallinen, mutta kun minä halusin sellaisen nurmikon missä voi pelata vaikka sulkapalloa, ja maasto on niin mäkinen ja sitten siellä kulkee viemäriputket alla ja ne täytyy olla riittävän piilossa ja lämpimässä..joten piha on nyt sitten tuollainen, laitan siitä joskus kuvan tänne kun saan otettua.

Kaikkien hommien jälkeen oli ihanaa loikata äidin pihakylpylään, siis heillä on vanha kylpyamme pihalla ja avot se on ihanaa kun voi löhöillä lämpimässä vedessä ja katsella pilvien kulkua taivaalla..On iso etu kun asumme niin syrjässä, ei tarvitse pelätä että naapurit kurkistelee aidan takaa kylpiessä. Mitä nyt leikkuupuimuri kurvailee ohi (onneksi ei ole ojia eikä puita lähellä ettei tule onnettomuuksia), vaikka nekin kurvailut on tältä vuodelta suoritettu. Nyt on ihanan puhdas ja väsynyt, ei luulisi unen karkaavan mihinkään..tai sitten saan taas jonkun "loisto"ajatuksen mikä pitäisi totetuttaa - yleensä ne liittyvät jotenkin tuohon nettikauppaan, kaikkia ideoita ei kuitenkaan voi tai jaksa tai pysty toteuttamaan - ja sitten se pyörii päässä eikä uni tulekaan.

Olen muutenkin järjestellyt ja siivonnut paikkoja sisällä ja ulkona, meille kun pitäisi ensi viikon alussa tulla Turun Sanomien toimittaja tekemään juttua tästä minun yrityksestäni. Jännittää vähän..Ja kyllähän minä ymmärrän etteivät he tee mitään satasivuista kuvaliitettä joissa on meidän koti ja tontti edestä ja takaa - mutta silti on ollut kiva laittaa paikkoja järjestykseen. Olen muutenkin huomannut että hommat tulee ripeämmin tehtyä kun on sellainen "positiivinen stressi", vieraita tulossa tai muuta sellaista. Ja eikä se siivous mene mitenkään hukkaan, puhdas koti on ihana, siisti piha tuo mielihyvää. Ja nyt on hartiat jumissa..

Yritin katsoa kuvieni joukosta jotain mikä olisi sopinut tähän juttuun (kuten kuva konttaavasta puutarhurista kynsisakset kädessä "viimeistelemässä ruohonleikkuuta") mutta koska mikään ei oikein osunut, laitan pari tunnelmakuvaa. Mukavaa lauantai-illan jatkoa teille ja pitäkää huolta toisistanne ja itsestänne jos sitä toista ei satu lähellä olemaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti