keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Tadaa!

No niin - nyt niitä saa..mikäs mainos se nyt olikaan, oliko se se jaffa..no nyt kyseessä on kuitenkin..Retropearls by Laura! Näille löytyy ihan oma tuoteryhmä tuolta nettikaupasta, "retroa ja nostalgiaa"-otsikon alta. Mainitsin aikaisemmin että näillä helmillä on kiinnostava historia, kerron sen nyt tässä:


Olipa kerran, noin 30 vuotta sitten, nuori pari joka halusi perustaa pienen yrityksen. He ostivat sorvattuja koivuhelmiä, värjäsivät, maalasivat ja lakkasivat niitä suurella vaivalla ja tekivät kaulanauhoja ja hiuspampuloita. Heidän pikkuinen tyttönsä hääri mukana, auttelikin pienissä askareissa.

Aika kului, yritys vaihtui muihin töihin. Pikku tyttökin kasvoi aikuiseksi, perusti oman perheen - ja oman yrityksen. Eräänä päivänä hän teki upean löydön ullakon kätköistä; pussissa ihania helmiä, edelleenkin yhtä kiiltäviä ja ihanan värisiä kuin silloin kauan sitten, niin huolella ne oli tehty ettei ajan hammas niihin ollut pystynyt. Tytär päätti tehdä löydöstään jotain, näiden helmien oli aika päästä pois piilostaan, ihmisten iloksi. Näin syntyi Retropearls by Laura -sillä sitähän nämä todella ovat, retrohelmiä, 70-luvulla syntyneitä.

Tuntuu jotenkin ihanalta antaa jatkumo jollekin joka sai alkunsa yli 30 vuotta sitten, tämä on todellakin kierrätystä ihanimmillaan!  Olen ehtinyt tehdä noita kaulanauhoja vasta muutaman mutta lisää tulee koko ajan, niin kauan kuin noita helmiä vain riittää, eihän niitä rajattomasti ole.. 
Oikeiden kuvauspaikkojen löytäminen on muuten aika haastavaa puuhaa, mutta hyvin mielenkiintoista. Paljon uutta olen minäkin saanut oppia tässä nettikaupan pitoaikana..Kuka tietää jos minussakin asuu pieni asetelmakuvaaja..toivottavasti! Koko päivä meni tänään juuri kuvatessa ja kuvia käsitellessä, uusia löytöjä tuonne kauppaan kuvasin, yritän lähipäivinä ehtiä laittamaan niitä esille myös. Muun muassa sinne kirjaosastolle on tulossa mielenkiintoisia ja ihania juttuja! Heips, kuullaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti