tiistai 22. syyskuuta 2009

Retroilusta

Höh..minun oli tarkoitus alkaa tehdä töitä kun istahdin tähän koneen ääreen, mutta sitten eksyin tietysti lukemaan kaikkia ihania blogeja ja sitten tuli inspiraatio kirjoittaa itsekin joten..Täytyy syöttää niitä taidevalokuvia nettikauppaan sitten vaikka huomenna..

Luen muuten ihan kateellisena kun muiden blogeissa annetaan niin paljon kommentteja, saapa nähdä koska minä saan kommentoivia lukijoita! Olisi tosi kiva kuulla teidänkin ajatuksia, koska teitä tuon laskurin mukaan kuitenkin on siellä jossain. No, eihän se ole pakollista, kiva kun tulette ja luette näitä minun höpinöitäni ihan "äänetikin"!

Niin, siitä retroilusta..Se on aika jännä juttu se..Miksi se on niin "in"? Itse olen ajatellut että ne jotka olivat lapsia joskus 60-70-luvulla, ovat  nyt aikuisia ja laittavat kotia, ja jotain siinä lapsuusajassa on sellaista että siitä haluaisi palasen takaisin. Itse muistan 70-luvun puolenvälin aika huolettomana aikana, en ollut ihan vielä koulussa, vanhemmat työskentelivät kotona ja asuimme maalla. Sai nukkua pitkään jos nukutti, seikkailla isän kanssa sienimetsässä..Talvi-iltana kolattiin lunta pihalla hämärässä, isosta keittiön ikkunasta kajasti valoa lumiselle pihalle, sisällä äiti paistoi lättyjä..Miten sellaiset tunnelmat voi vieläkin muistaa  niin elävästi, onhan siitä sentään jo 35 vuotta! Tai kun käytiin lauantaisaunassa, meidän sauna oli eri rakennuksessa joten sinne ja sieltä pois kuljettiin (lapsen mielestä) pitkä matka. Muistan vielä miltä tuntui tulla "sauna-kuumana" ulos raikkaaseen iltahämärään, isä kantoi minut kotiin ja sisällä odotti kaalipata joka oli muhinut kypsäksi meidän saunoessa..Niin, se oli ihanaa aikaa. Siksi kai sellaiset jutut jotka muistuttavat tuosta ajasta, esineet, kankaat, vaatteet ja muut tuntuvat nyt niin kotoisilta ja jotenkin...tutuilta.


Äiti siivosi jotain vanhoja laatikoita ja löysi tämän tyynyliinan, se on ollut minulla silloin 70-luvulla. Nyt se on minun tyttäreni leikkinurkkauksen sohvalla jatkamassa elämäänsä. Olisin toivonut että omia tavaroita olisi jäänyt vieläkin enemmän, niitä olisi ollut hauska nyt katsella ja muistella. Mutta silloisen Ruotsiin muuton takia paljon piti varastoida ja taisivat oravatkin syödä osan..Tämä retromekko ei kuulu minun omaan lapsuuteeni mutta jollekin se on varmasti tuttu. Voi kyllä hyvin nähdä pienen tytön kirmaavan äidin luokse letit viuhuen..Tämän ihanuuden löydätte itse asiassa tuolta nettikaupan puolelta, sieltä retro-osastolta!

Sitten olen tässä jo pari päivää höpöttänyt niistä helmistä ja retrosta, ihmettelette varmaan että mitä minä oikein meinaan..No, nettikauppaan on tulossa uusi tuoteryhmä, Retropearls by Laura, aivan ihania puuhelmistä tehtyjä kaulanauhoja, herkullisia kuin karkki. Miksi ne sitten ovat retrohelmiä? No, se saa jäädä vielä kysymysmerkiksi, yritän saada noita ihania helmiä laitettua tuonne tuoteryhmään pian ja sitten kerron niiden tarinan. Koska tarina niillä todella on, helmillä.. Pidän teitä siis vielä vähän jännityksessä..kiva että tulitte lukemaan, ja kommentoikaahan joskus, se olisi tosi hauskaa!
Ulkona myrsky riehuu mutta sisällä on lämmintä ja mukavaa. Nautitaan lämmöstä ja kynttilänvalosta ja ollaan iloisia että on koti jossa olla suojassa! Rauhallista yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti