tiistai 18. tammikuuta 2011

Palloja - bollar

Kun (koti)koulu taas alkoi loman jälkeen, oli aika kehitellä uusia ideoita käsityötunnille. Meillähän on koululta kaikki oppikirjat (matematiikka, äidinkieli, ylli) mutta sitten nämä taide- ja taitoaineet vaativat oma-aloitteellisuutta. Olen saanut hyviä vinkkejä ekaluokan opettajalta, ongelma on vaan se että ne tulevat vasta lukukauden lopussa..nyt pitäisi siis keksiä sopivia käsis-tehtäviä ekaluokkalaiselle.

Eilen kokeiltiin ompelukoneen käyttöä - se oli vielä liian aikaista, tytär halusi ensin mutta oli sitten kauhusta jäykkänä..se ei siis ollut vielä ajankohtaista. Perjantaina löysin netistä kivan virkatun pallon ohjeen ja se oli oikein hyvä tehtävä, valmistuikin tosi nopeasti..


Punainen on tyttären, liila äidin. Sisälle laitettiin vehnänjyviä sukkahousun sisään. Tuli hyvä stressilelu, sitä on kiva puristella!  Kaiken lisäksi pallot ovat olleet kovassa käytössä ihan leluina, niitä heitellään vaikka millä tavalla. Kun ovat vähän pehmeitä, on ne helpompi saada kiinnikin. Koirakin olisi niistä todella kiinnostunut, mutta ikävä kyllä ne on siltä kiellettävä, hajoaisivat heti.

Ostin tuollaisen ihanan värikkään virkkuukoukkusetin, kyllä on virkkaaminen paljon hauskempaa nätillä koukulla, kokeilkaa vaikka! Näitä on vielä useampi mutta en nyt löytänyt niitä kuvausta varten..

Lisää hyviä vinkkejä vastaanotetaan - mitä kivoja käsitöitä voisimme vielä tehdä tässä kevään aikana? Puutöitä luvassa sitten kun säät sallivat ulkona työskentelyn..

När (hem)skolan började igen efter lovet var det dags att hitta nya idéer om vad vi kan hitta på på syslöjden. Vi har ju böcker från skolan vad gäller matte, modersmål och "ylli" men konstämnen skall vi hitta på själva. 

Dottern ville prova på att använda symaskinen men det var alldeles för tidigt. Hon var helt skräckslagen..så det fick vi glömma för ett tag till..hittade sedan på nätet hur man skulle göra en virkad boll. Det var just lagom och fort gick det också! På bilden är den röda dotterns och den lila mammas. Vi har faktiskt haft mycket glädje av bollarna, de är fyllda med vetekorn i en strumpa så de är lite mjuka och lätta att få tag på. Fungerar mycket bra som stressleksak också, det är mycket avslappnande att ha en boll i handen och klämma på den. 

Köpte alldeles underbart vackra och färggranna virkkrokar (eller heter det virknål??), det är mycket roligare att jobba med de här, prova får ni se! Finns i handarbetsaffärer mm.

Flera bra tips på handarbeten man kan göra med en 7-åring mottages gärna!  

3 kommenttia:

 1. vilken rolig ide med hemlagade stressbollar!
  undervisar du hemma?
  h. susanne

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinulla onkin taitava ekaluokkalainen =)
  kiva tuo stressipallo....

  VastaaPoista
 3. hienot stressipallot olettekin virkanneet..:9

  VastaaPoista