perjantai 14. tammikuuta 2011

Cheesecake

Äitini toi kaupasta tuliaisina laskiaispullia - ihanaa! Ne ovat mielestäni yksi takuuvarma alkavan kevään merkki, jotenkin tuntuu että aurinko paistaa niiden myötä vähän lämpimämmin. Harhaa ehkä mutta ei se haittaa..

Herkuissa pysytään edelleen - ajattelin laittaa pitkästä aikaa tähän reseptin jos kaipaatte jotain hyvää ja tosi helppotekoista viikonlopun herkuksi. Tämä juustokakun ohje on ihan yliveto! Näitä ohjeitahan on tosi monia olemassa, aika monessa on käytetty liivatetta jota minä vierastan kun en ole sitä käyttänyt..Tässä ei liivatetta kuitenkaan ole. Laitan  muutaman keksin lisää, tuo määrä ei tahdo oikein riittää kun pohjaa tekee. Makeutusaineen sijasta käytän sokeria. Ohje on, kuten näette, Painonvartijoiden kirjassa joka oli joskus käytössä, kakun voi siis tehdä juuri niinkuin ohjeessa sanotaan tai sitten vähän soveltaen. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä kun on saanut kunnolla jäähtyä ja tekeytyä, joten jos tänään teette on huomenna ihana kakku tiedossa. Suosittelen ehdottomasti! Ai niin, käytin  maustettua rahkaa (lime-valkosuklaa), (yksi purkki maustamatonta ja yksi tuota maustettua)  ja sopi oikein hyvin, antoi kivan kirpeyden.

Idag skall ni få ett recept på en ostkaka (cheesecake) som är så jättegod! Den var i Viktväktarnas kokbok så man kan göra precis som det står eller så kan man byta tex sötningsmedlet mot socker som jag gör. Sätter också några fler kex till botten och sist tog jag smaksatt kvarg (lime-vit choklad) + vanlig naturell, blev jättegott med lite syrlig smak! Om det är någon som inte förstår sig på den finska texten, släng in en kommentar så skriver jag receptet på svenska också! Bäst är kakan dagen efter man gjort den, så den hinner kallna ordentligt och "dra sig" lite..


1 kommentti: