sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Puutarhaterapiaa

Mietin miksi tuo otsikko kuulostaa niin tutulta - kunnes muistin että se olikin "taikinaterapiaa" jota elokuvassa Heinähattu ja Vilttitossu käytettiin. On muuten tosi kiva elokuva, jos ette ole sattumoisin vielä nähneet (vaikka onkin jo monta vuotta vanha) niin katsokaa ihmeessä. Ihanat karkkivärit ja hassu tunnelma. Osa siitä on muuten kuvattu Kemiössä, tiesittekös sitä? Paikallinen kirpputorin pitäjä kertoi että kuvausryhmä rynnisti kirpparille harva se päivä etsimään jotain lavastukseen tai puvustukseen tarvittavaa, kirppis kun sijaitsi aivan kuvauspaikkaa vastapäätä. Mutta ei se nyt ollut tämä mistä minä olin aikeissa kirjoittaa.

Tämä kirjoitelma on nimittäin omistettu ystävälleni Orvokille, jota haluan tässä lämpimästi onnitella. Jaa miksi? No, koska hän on juuri valmistunut puutarhuriksi! Orvokki kuuluu niihin rohkeisiin naisiin jotka ottavat elämälle uuden suunnan, hankkivat uuden ammatin sellaisten asioiden parista joista todella pitävät. Olen tässä ystävänä seurannut Orvokin koulunkäyntiä ja uskon että hän on todellakin löytänyt oman alansa. Tämän postauksen otsikko tulee siitä että Orvokin yrityksen nimi on Orvokin terapiapiha. Tämä viittaa siihen että puutarha, niinkuin luonto yleensäkin, on hyvin toimiva terapeutti ihmiselle. Kaikki eivät kuitenkaan saa sitä puutarhaa  itse suunnitelluksi tai toteutetuksi ja tarvitsevat tähän ammattilaisen apua. On myös paljon ikääntyviä ihmisiä joiden on raskasta hoitaa omakotitalon puutarhaa. On ihmisiä jotka toivovat jonkun huolehtivan puutarhasta kun he ovat matkoilla. Tässä vain muutamia asioita joissa Orvokki osaa auttaa.

Minä tunnen Orvokin lähinnä ystävänä ja ihmisenä, joten sen puoleen voin sanoa että harvoin tapaa niin iloista, avuliasta ja elämänmyönteistä ihmistä. Hänen kanssaan on varmasti ilo työskennellä myös puutarha-asioissa. Perniön lehdessä oli hänestä todella kiva juttu, yritän saada sen tähän jos haluatte lukea (anteeksi kuvan heikko laatu), jaoin jutun keskeltä halki jotta teksti olisi vähän isompaa, kuvaa klikkaamalla se tulee kokonaan näkyviin, ei näköjään mahtunut kunnolla:


Mielestäni tosi mahtava idea että vanhuksille annetaan noin ihana ympäristö, voin oikein nähdä heidän käyskentelevän tuolla suunnitteilla olevassa puutarhassa.

Elämme niin stressaantuneessa maailmassa. Ihmiset voivat huonosti, lapset, nuoret, aikuiset, vanhukset. Harva  pysähtyy nauttimaan elämän pienistä aidoista iloista - kuten kauniista luonnosta, kukkasista, perhosesta joka innokkaasti lentää kukasta toiseen, kauniista auringonlaskusta tai vaikka nyt talvella, lumikiteiden kauneudesta jäisellä ikkunapinnalla. Jokainen hetki elämässä on niin arvokas, emme saisi hukata niistä ainuttakaan elämällä niin ettemme oikeastaan kunnolla elä, menemme vaan eteenpäin kuin robotit. Koska sinä viimeksi todella tunsit eläväsi? Ei se vaadi paljon rahaa tai muuta sellaista - pysähdy, katso kunnolla ympärillesi, näe kauniit asiat ja nauti niistä. Sekin, kaikessa yksinkertaisuudessaan, on kunnolla Eletty hetki.

Jos asut Salon, Perniön tai Turun alueilla tai lähellä niitä ja kaipaat apua puutarhaasi liittyvissä asioissa, kannattaa ehdottomasti mennä nyt heti tästä Orvokin terapiapiha (klikkaa nimeä) - yrityksen kotisivuille tutustumaan Orvokkiin ja hänen tarjoamiinsa puutarha-palveluihin. Sitä paitsi tekin jotka ette nyt tällaista apua kaipaa, käykääpä muuten vaan kurkkaamassa Orvokin kivoja sivuja. Ja vaikka nyt on on lunta tupa täysi, kannattaa muistaa että se kesä on kohta jo ovella ja kaikenlainen suunnittelu vie oman aikansa, kun se huolella tehdään.

Ja meiltä vielä kerran Orvokki; oikein lämpimät onnittelut ja menestystä uudessa ihanassa toiveammatissasi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti