lauantai 5. joulukuuta 2009

Pannukakkua..

Keittopäivällisen jälkeen mieli teki jotain jälkiruokaa. Olen saanut isältäni ihan mahtavan pannukakkuohjeen, juju on se että pannukakusta tulee sellainen paksu ja tasainen, ei ohut kohokartta niinkuin yleensä. Ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssanne jos vaikka haluaisitte kokeilla. Taikinaan tulee:

9 dl maitoa (minä käytän kauramaitoa mutta isä tavallista)
3/4 dl sokeria
2 munaa
1 tl suolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinpulveria
50 gr voita (tai margariinia, voi laittaa vähän vähemmänkin)

Tämä annos riittää hyvin sellaiselle 35x25 cm kokoiselle uunipannulle, jos haluaa koko ison uunipellillisen, kannattaa tehdä tuplasatsi. Rasvan määrää ei kannata ihan tuplata, tulee muuten aika rasvaista. Iso pelti tulee myös aika täyteen joten kannattaa olla varovainen.

Sulata voi. Vatkaa sekaisin munat ja sokeri (ei tarvitse  vaahdoksi asti). Lisää maito sekoittaen, samoin suola. Sekoita jauhot ja leivinpulveri ja sekoita taikinaan edelleen kevyesti vatkaten. Sekoita myös joukkoon voisula. Hyvä olisi jos taikina saisi seistä pari tuntia "tekeytymässä" mutta minulla ainakin on yleensä niin kiire että laitan sen uuniin saman tien ja ihan hyvää tulee.

Paista uunissa (keskitasossa tai vähän alle sen) 200 asteessa n. 30 min  tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Nautitaan marjojen, hyvän hillon ja/tai jäätelön kanssa. Nami!My fathers wonderful panncake-recipe:

9 dl milk
3/4 dl sugar
2 eggs
1 teaspoon salt
4,5 dl wheat flour
2 teaspoons baking powder
50 gr butter

Melt the butter. Whip together sugar and eggs. Add milk, salt, wheat flour with baking powder and the melt butter, all the time whipping lightly. This amount is good for an owen pot in size 35x25 cm, if you want to use the big owen tin, make double amount (not really double amount of butter thow, comes little bit to much). You´ll get a wonderful thick panncake. Put in to the owen 200 degrees ca 30 minutes or till the panncake is beautyful light brown.

Eat with berries, jam and/or ice-cream. Yummy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti