sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Kaloriton jäätelö

Onko se edes mahdollista? No ON, ja vielä ihan kotikonstein! Tähän pystyy kuka tahansa jonka kotoa löytyykypsässä iässä olevia banaaneja! Tuolla omenalla ei ole mitään tehtävää tässä, se sai tulla kuvaan mukaan koska nuo banaanit näyttivät, hmm..kyseenalaisilta yksinään.

Tee näin: kuori banaanit (ne saavat tosiaan olla jo aika tummakuorisia ja ylikypsiä, se sopii tähän oikein hyvin) ja paloittele ne noin kolmeen osaan (ei ole niin tarkkaa, kunhan ovat paloina). Laske noin yksi banaani syöjää kohti. Laita pakastepussiin ja pakastimeen ja pidä siellä kunnes ovat kunnolla pakastuneet. Meillä laitetaan banaaneja sitä mukaa pakastimeen kun/jos tummuvat, sitten ne ovat valmiina jos sattuu jäätelöhimo iskemään.

Kun haluat tehdä jäätelöä, ota banaanit pakastimesta niin että ne ehtivät vähän pehmetä, mutta eivät sulaa kokonaan, vain sen verran että sauvasekoitin tai muu vastaava pystyy rikkomaan ne kokonaan. Sitten valitset jos haluat banaanijäätelöä (älä lisää mitään, aja vain banaanit jäätelömäiseksi massaksi), mansikkajäätelöä (lisää pakastettuja mansikoita), suklaajäätelöä (lisää Oboyta tai vastaavaa), vaniljajäätelöä (lisää vaniljasokeria, -esanssia tai muuta vastaavaa) jne jne jne - tässä on vain mielikuvitus rajana!

Olen harmissani kun ei ole kuvaa valmiista jäätelöstä, näkisitte kuinka hyvän näköistäkin se on, kuin sorbetin ja jäätelön välimuoto. Ja parasta kaikesta: jos et lisää mitään sokeripitoista, jäätelössä ei ole mitään epäterveellistä, ainoastaan banaanissa ja esim marjoissa olevat ainekset! Tätä ei edes usko ennenkuin on kokeillut, superhelppo jälkiruoka, kevyt ja todella hyvän makuinen! Kokeilkaa ihmeessä!!!

5 kommenttia:

 1. Tätä pitääkin koittaa kun ostaa seuraavan kerran banaaneja, tosin pitää myös ostaa se sauvasekoitin. Se onkin ollut ostoslistalla jo viimeiset puoli vuotta sen jälkeen kun edellinen alkoi pitää niin hurjaa ääntä, että pelkäsin sen räjähtävän käteeni :)

  VastaaPoista
 2. Hei pikkukiiski! Hui, äänekkäät koneet ovat pelottavia..jos sinulla on joku muu yleiskone, voi varmaan sitäkin käyttää oikein hyvin, pääasia että saat sellaista tasaista jäätelömäistä massaa. Hyviä jäätelöhetkiä!

  VastaaPoista
 3. No, voihan itku ja minä kun olen aina heittänyt roskiin kun kukaan ei suostu syömään tummuneita banaaneja....täytyykin kokeilla 8)

  VastaaPoista
 4. Hei Hedly, kiva kun tulit lukemaan blogiani! Niin, moni (minä mukaan lukien aikaisemmin) luulee ettei banaaneja voi sitten enää käyttää kun muuttuvat mustiksi, tai siis kuori muuttuu. Tosiasia on kuitenkin että silloin ne ovat tosi makeita ja kypsiä, eivät vaan oikein suomalaisille maistu sellaisina. Tuo on ihan superhyvä keino käyttää niitä, ja voin melkein mennä takuuseen että perhe tykkää! Sitä paitsi, ihan vaan jäätelöä varten voi ostaa kaupasta jo valmiiksi tummuneita banskuja, niitä saa joskus halvemmallakin.

  VastaaPoista
 5. Ei tämä nyt mitään kaloritonta ole, koska banaanissa on melkein yhtä paljon kaloreita, kuin tavallisessa rasvattomassa jäätelössä (Joka on muuten aika lihottavaa).

  VastaaPoista