perjantai 11. joulukuuta 2009

Jättiläisen kylpyammeessa..

Niin siis MISSÄ me oikein olemme olleet tänään?? Kas kun asian laita oli näin: mieheni, joka on taitava kiristysneuvotteluissa (hi hii, vitsi vitsi!!), sai minut myöntymään jostain syystä sopimukseen johon kuului että minä auttaisin veneen rungon tyhjentämisessä ja hän sitten vuorostaan auttaisi minua eräässä toisessa asiassa jota en tässä vielä paljasta - joten kun olin tehnyt lihamakaronilaatikon valmiiksi menemään myöhemmin uuniin, lähdimme tyttären kanssa kamalaan hommaamme. Tai ei se nyt niin kamala ollut, mutta kun ottaa huomioon että ulkona satoi lunta, oli kylmää ja märkää joka paikassa, ja se veneen runko on vielä ruosteinen ja kylmä möhkäle, niin olihan se, hauskaa hommaa..Runko on seissyt romuttamolla noin kymmenen vuotta, joten sen pohjalle on kasaantunut koivunlehtiä, multaa, soraa, koivuntaimia, juuria, ja paljon muuta, ja tästä roskasta oli siis tarkoitus päästä eroon. Yli laidan vaan, kunhan ensin oli tarkistettu että alapuolella oli pelkkä kottikärry, ei miestä. Ensin ajattelin että tämänhän me siivoamme tuosta noin vaan ihan hetkessä, mutta niin vain kävi että päästiin vähän yli puolen välin ja sitten ei jaksettu enempää. Kaiken lisäksi minulla odottivat siivoushommat vielä kotona, imurointia, lattianpesua, pölyjen pyyhintää..Päivä oli mukavan aktiivinen, jo oli aikakin kun mennyt viikko on ollut vähän sellaista suossa tarpomista, koville ottaa mutta mitään ei saa aikaiseksi..Nyt on kaikki paikat  kipeät, ihan selvästi harjoituksen puutetta.

Miksi minä sitten puhun jättiläisen kylpyammeesta? No, ikävä kyllä nyt ei ole vielä kuvaa veneen sisälmyksistä (kun satoi lunta) mutta jos mielenne silmin näette vähän kylpyammeen mallisen, tilavuudeltaan n. 40 kuutiometrin (pituus 10.5 m, leveys 3 m, korkeus ihan pohjalta laskettuna n. 2 m) kokoisen laatikon, niin ymmärrätte kyllä..Ehdotinkin miehelle että jos hän syystä tai toisesta tulisi katumapäälle uuden veneprojektin suhteen, voisimme tehdä veneestä uima-altaan. Tai ei meillä kyllä sitä kylpyammettakaan ole..Tosin pesuhuone jäisi auttamatta liian ahtaaksi. Tai ehkä sen pesuhuoneen voisi laittaa sinne kylpyammeeseen.. 

Ei kuvaa veneestä - mutta tässä vähän oikeaa tunnelmaa. Minä sitten rakastan ruostetta! (ihan totta, minussa on varmaan jotain vikaa, mutta who cares..)

Istun taas tässä työpöytäni ääressä (minulla ei ole kannettavaa tietokonetta jotta voisin heittäytyä rennosti sohvalle naputtelemaan) ja mietin josko sittenkin olen menettänyt taistelun sekasortoa vastaan. Jos te näkisitte tämän pöydän, se on niin täynnä KAIKENLAISTA. En käsitä, kaikelle on oma paikkansa mutta silti hilloan tavaraa tähän pöydälle. Paperia, tyyny josta aion uusiokäyttää sisuksen, keskeneräisiä projekteja ja niin sanoinko jo paperia ja sen lisäksi vielä paperia. Voiko olla että vaikka järjestys on niin tärkeää minulle, on työpöydällä silti oltava luova kaaos jotta tunnen että olen tekemässä jotain?

Nyt menen katsomaan kuvakansioista jos löytäisin jonkun kivan kuvan iloksenne - ei työpöydästä vaan jostain muusta..

(viisi tuntia myöhemmin, eikun onkin mennyt vasta kymmenen minuuttia) Olen niin poikki etten jaksa käydä enempää kuvia läpi mutta tässä yksi tyttären ottama kuva joka saa minut aina nauramaan, toivottavasti teidätkin!
Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Résumé in english: today we have been in the giants bathtub - that is my husbands new boat. Or it´s not any ready boat yet, just some rosty iron frame what has been at the scrap yard for over ten years. The bottom was full of junk, soil, small trees etc. It´s big, ca 40 m3, length 10.5 m, breadth 3 m, heigth from the bottom counted ca 2 m so it feels really like a BIG bathtub. Half is cleaned now, continues tomorrow.  Have not done physical work on a while so I´m rather finito in this moment. Feels anyway good, I have really done something. Cleaned also here at home so now it´s nice to start the weeked. With a funny picture my daughter took of herself (this makes me always laugh) I wish you a nice weekend!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti