keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Väri vuodenajalle

Kääks, miten tuo aika on taas noin lentänyt..tarkoitus ei kyllä ollut pitää näin pitkää taukoa mutta en näköjään ole saanut aikaiseksi tekstiä tänne..Välillä huomaa että ei edes huvita kirjoittaa ja silloin on varmaan ihan hyvä antaa olla vähän aikaa. Eihän tämä mikään pakkotyölaitos ole tarkoitus olla, vai..? Tosin itse huomaan ajattelevani että minulla on tietty vastuu niitä ihmisiä kohtaan jotka blogilla käyvät, he tulevat käymään ja on kiva jos odottamassa on jotain luettavaa. Aiheita on päässä useitakin mutta otetaan tällä kertaa nyt varsinaisesti yksi.

Kirjoitin jossain tuolla aikaisemmin että eri vuodenajoilla on omat värinsä. En tiedä mikä meidät ohjaa jonkun tietyn värin suuntaan määrättynä aikana - yleinen mielipide, luonto vai mikä? Ajatellaanpa vaikka nyt tuota mennyttä talven synkintä aikaa, loka-joulukuuta. Mitkä värit tuntuvat kuuluvan siihen? Itsellä ainakin punainen, kulta, hopea, sellaiset lämpimät ja vähän juhlavat värit. Uskoisin sen johtuvan pimeydestä ja siitä että pimeään aikaan nuo värit tuntuvat kuuluvan ja sopivan. Tosin punainen minulla kuuluu myös kesään mutta eri tavalla, sellaisena raikkaana, niinkuin mansikat ja punaiset kukkaset. Vihreä ja keltainen kuuluvat kevääseen. Mutta mitkä värit kuuluvat tammikuuhun, sydäntalveen? Kun asiaa aloin oikein miettiä, tuli sellainen olo että tämä aika on vailla omaa väriä, ei mikään väri tunnu osuvat suoraan tammikuun sydämeen. Vai oletko sinä löytänyt täsmävärin tähän aikaan? No, kokeillaan, tehdään tammikuulle värianalyysi. Ensimmäinen ehdokas voisi olla vaikka..Harmaa, ruskea ja muut "betoniset" värit? Tai miten olisi..
Persikka-aprikoosi höystettynä valkoisella? Tai..
Kuulas sininen ripauksella turkoosia ja violettia? Tai ehkäpä..
Voimakkaampi turkoosi valkoisin koristein? Vai olisiko parempi..
graafinen, lähes mustavalkoinen väriskaala? Tai kenties olette kyllästyneet vaaleuteen ja kaipaisitte sen sijaan..
voimaa ja lämpöä kuten tässä! Löysittekö mielestänne tammikuulle sopivan värin? Tai ehkä se ei edes ollut näissä vaihtoehdoissa vaan ihan jossain muualla? Vaikka koko maa on hautautunut kymmenien senttien lumivaipan alle, alkoi minun tehdä mieli yhtä väriä. Huomasin sen jo viimeksi kirpputorilla ollessani, käteni hakeutuivat virkattuun pitsikappaan jota vain hetken pyörittelin kädessäni ja jo tuntui paremmalta. Se kappa oli.. 
 
 

niin, se oli todellakin vihreä! Vihreä tuntuu hyvältä, se näyttää hyvältä, minun tekisi mieli syödä kaikkea mitä noissa vihreissä kuvissa on (vitamiinipuuteko vaivaa??)..Tosin vuodenaikaväriksi on ehkä vaikea valita vihreää kun se ei ole oikein tyypillinen tälle ajalle..mutta se on silti ihana, varsinkin juuri nyt!

Jos kuitenkin noista yllä olevista kuvista pitäisi valita joku väri joka kuvastaa tätä aikaa parhaiten niin valitsisin ehkä sen tumman turkoosin höystettynä valkoisella koristelulla - kuulasta, kylmää, silti värikästä ja luonnekasta. Minkä värin sinä valitsisit?

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania kuvia! Kyllä minä valitsisin sini-valkean, nyt on niin kauniit maisemat..pakkanen saisi vain jo hellittää! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Oli todella ihania kuvia. Olet todella ammattitaitoinen.

    Minä valitsisin puhtaan valkoisen. Puiden päällä on nyt paksu kuurakeros ja jos mikä on henkeäsalpaavan kaunis, eikös vain?

    VastaaPoista