perjantai 22. tammikuuta 2010

Värillä vai ilman

Pakkasperjantai toi tullessaan hiiriongelmia - enkä minä tarkoita sellaisia vikiseviä, rapisevia, jyrsiviä hiiriä vaan tämä oli hieman enemmän sisäsiisti, se asuu työpöydälläni ja on useimmiten aika tottelevainen. Tänään se kuitenkin päätti ettei jaksa enää joten oli lähdettävä hakemaan ensiapua. Taas piti todeta että kuinka kauhean avuton olo on kun hiiri (siis tietokoneen, jos joku nyt ei vielä hoksannut minun sekavista puheistani) ei toimi - kone ei ole enää käytettävissä. Mitä sitten tehdään? Sama juttu kun sähköt menevät poikki, koko aika olisi tekemässä jotain sellaista missä tarvitaan sähköä, ei mitenkään uppoa tajuntaan että sitä sähköä ei todellakaan ole. Nettikauppias on kyllä hiirettömänä aika avuton tapaus, näin se nyt vain on. Eikä auta sovellettu sananparsi "huoleton on hiiretön nettikauppias". Tai ehkä pitäisi ajatella että tässä nyt tarjotaan tilaisuutta pitää vähän vapaata kun ei kerran voi muuta kuin olla käyttämättä tietokonetta. Sama kun kännykkä unohtuu joskus kotiin. Se on muuten ihan oikeasti aika ihanaa, kukaan ei saa kiinni eikä asialle voi mitään, on vain sopeuduttava siihen että on VAPAA..Eli ehkä heitämme hiiret ja muut vempaimet sinne nevadaan välillä ja otamme vapaata.

No - nyt menin kyllä ojan kautta harhapoluille eli suomeksi sanottuna eksyin asiasta..Vein siis hiiren hoitoon (terkkuja ZAS DATA:n porukalle, Kemiön parhaalle tietokoneliikkeelle!!), onneksi meni vaan akku vaihtoon joten pääsin taas hurjastelemaan tänne. Siellä tuli  "tietsikkamiehen" (jos lukevat tätä niin varmaan nauravat, miksi teitä oikein pitäisi sitten kutsua?) juttua siitä, ovatko mustavalkoiset vai värikuvat paremman näköisiä. Siinäpä muuten mielenkiintoinen aihe. Mitäs mieltä olette, taas saa lähetellä kommentteja, niitä on niin mahtavan kivaa lukea!! Mitä mieltä minä olen? No, mustavalkoisilla kuvilla on ihan oma viehätyksensä, pidän niiden "vanhanaikaisuudesta". Mustavalkoiset muotokuvat ovat usein todella mahtavan näköisiä, itsekin olen niitä jonkin verran kuvannut, mm tyttärestäni. En laita tähän nyt mitään kasvokuvia koska en halua häntä "pyörimään eetteriin" netissä liikkuvien sekopäiden armoille (enkä nyt tarkoita teitä ihania jotka käytte lukemassa, no tiedätte kyllä mitä tarkoitin), tämän kuvan laitan kuitenkin koska se ei ole niin "tunnistettava"Ansa ja Tauno ja rahisevat ääninauhat..

Myös graafiset motiivit ovat hienoja mustavalkoisina..

 

 

Jotkin luontoaiheetkin sopivat hyvin mustavalkoisiin kuviin..Pitääkin ottaa aiheeksi tuo mustavalkokuvaus vähän enemmän, nyt on tuolla nettikaupassakin vain muutama vaihtoehto mutta lisää luvassa siis.

Tosin sitten on paljon kohteita jotka vaan on pakko kuvata väreissä..Sitä paitsi kun minä kuvaan, on monesti tärkeää heittää kaikki totiset tekniikat romukoppaan (ainakin tilapäisesti) ja antaa mennä, ihan hulvattomasti..


Näissä riehakkaissa tunnelmissa toivottelen kaikille mukavaa mustavalkoisen värikästä viikonloppua!

1 kommentti: