perjantai 6. marraskuuta 2009

Ruutua, raitaa, ruusua ja muuta haipakkaa..

- Tiedän, tämä on ihan neuroottista, en ymmärrä miksi minä en löydä sitä oikeaa ulkonäköä blogille..tai sitten on vaan niin hauskaa vaihdella noita kuvia ja muuta. Luulenpa että kun vaan tajuan miten blogista saadaan kolmipalstainen, rauhoitun tuon graafisen puolen suhteen. Kuva tulee varmasti vaihtumaan useinkin, koettakaa kestää!

Oltuani viikon yhteen menoon kotona kipeänä oli pakko päästä jonnekin ennekuin seinät alkavat kaatua päälle joten lähdimme extempore käymään Ikeassa Raisiossa (meitä lähin). Halusin välttämättä päästä samalla reissulla myös kirpputorille joten piti vähän kiirettä, Ikeassa oli aikaa noin tunti syömisen jälkeen. Mies tosin soitti minulle 15 minuuttia siitä kun olimme lähteneet omille teillemme että "minä olen jo valmis, joko mennään" - siis apua! No, sain sen tunnin ja se oli ihan riittävästi. Mukaan tarttui kaikkea pientä, kenkätelineet eteiseen, seinäkoukkuja joihin tytär voi itse laittaa oman takkinsa ja haalarinsa, punavalkoraitakangasta jolla olisi tarkoitus päällystää keittiön tuolit tai tehdä niille ainakin "mekot", pieni kori kaapin siivoukseen (siihen voisi laittaa lääkkeet ym jotka yleensä tippuvat syliin kun kaapin avaa) jne. jne..

Sitten tukka putkella kirppikselle, siellä oli aikaa myös tunti. Voi että minä oikeastaan inhoan kiirettä kaupunkireissulla,  siellä pitäisi lorvia vailla mitään aikatauluja..Lähdimme kuitenkin sen verran myöhään liikkeelle että aikataulu oli järkevä, tarkoitus oli tulla valoisassa takaisin (tosin pimeys yllätti meidät kuitenkin). No, löysin silti kaikenlaista kivaa..Kuten nämä kaksi ihanaa mustaa purkkia jotka ensin meinasin tuonne nettikauppaan mutta en raaski, ovat niin ihania. Äidilläni on ollut ja on edelleen sellainen iso vastaava, jossa on nappeja ja muuta ompelustarviketta, minäkin ajattelin laittaa näihin nappeja ja lankoja jne..Tykkään muutenkin tosi paljon tuosta "mustalla pohjalla ruusuja tai muita kukkia"-ideasta, nappaisin niitä mukaan enemmänkin jos vaan löytäisin..Sitten löysin uuden "patjaraita"-tyynyn, yksi oli jo ennestään. Niitä voisi ehkä alkaa keräillä..uusi tulokas on tuo pieni tuossa keskellä..

 

Oikealla näkyvä kukka-koira-tyyny on muisto lapsuudesta, en muista mistä se on meille tullut mutta se on kulkenut mukana koko ikäni..Mahtavaa laatua muuten nuo patjakankaat, kestäviä ja kauniita. Kyllä ennen osattiin..Minulla oli näköjään punainen tutka päällä koska mukaan tarttui kaikkea punaista, kuten tämä tarjotin..

Kesä ja mansikkakakkua, aah..Ilokseni löysin myös viimein nätin kellon keittiöön, tähän asti aikaa on tiirattu pienestä tylsästä perusherätyskellosta, mutta nyt voi aikaa tutkailla tästä..

Sijainti on toistaiseksi vähän outo, mutta kun keittiö on niin pieni ja vapaata seinätilaa niin vähän..no, meneehän se tuossa ihan hyvin..Se oli sellainen reissu, minä olin aivan rätti kun tulimme kotiin. Kunto palautuu todella hitaasti ja väsy tulee nopeasti. Seuraavana päivänä olin kuitenkin jo valmis taas menemään jonnekin joten suuntasin Kemiöön kirpputorille. Tarkoitus oli löytää sohvalle päiväpeitto tai jokin jolla peittää se, yksivärinen ja sohvatyynyille päällisiä, sinisissä sävyissä mieluiten. Itse asiassa tuo punainen on nyt imaissut minut niin että yritin ehdottaa että jos hankkisin olohuoneeseenkin punaisia yksityiskohtia kuten maton, tyynyjä jne mutta ei mennyt läpi. Joten pysytään tuossa sini-valkoisessa linjassa..niitä ei löytynyt, sen sijaan löysin tällaisen ihanan - niin mikä tämä oikein on, kori? Ruukku? Ensin luulin että se on muovia mutta se olikin tosi painavaa rautaa, maalattu valkoiseksi. Näin ihan selkeästi tässä ison, ihanan, punaisen kesäkukan, sijoitettuna terassin pöydälle..Nyt menee kyllä Lauran "pisnekset" vähän huonosti koska ihastun näihin tavaroihin liikaa itse, kun oikeastaan tarkoitus on löytää niitä aarteita teille ostettavaksi..Katsotaan nyt miten tuon kanssa käy, jos saisin sen sinne kaupan puolelle, uskon että siitä tykkäisi varmasti joku muukin kuin minä vain..

Matkalla kotiin hoksasin sitä paitsi että miehellä oli veneessä tummansininen puuvilla-päiväpeitto ja kinusin sen olohuoneeseen lainaksi. Hahaa! Nyt vaan lisää kivoja tyynynpäällisiä, jos vaikka ompelisin itse kun on se konekin..Kun vaan löytäisin jostain kivoja kankaita. Ja Ikeasta pari lampaantaljaa...

Mukaan tarttui kirppikseltä vielä nämä popot..olen niitä katsellut varmaan neljä kertaa enkä raaskinut ostaa, maksoivat sentään 22 euroa ja se tuntui paljolta..Mutta tällä kertaa kokeilin niitä ja se oli sitten menoa..ihan kuin ei olisi kenkiä ollenkaan jalassa! Ei niitä ulkona voi nyt käyttää mutta sisätiloissa kyllä.

Olen pitkään tykännyt Caloun (vai miten se nyt kirjoitettiin) puukengistä ja joskus varmaan sellaiset ostankin, mutta nämä muistuttavat kivasti niitä vaikka ovatkin nahkaa. Pohjassa lukee anti-stress, jospa se stressikin nyt katoaisi kengänpohjien kautta maan uumeniin :)

Sitten vielä vähän ympäristöasiaa. Jokin aika sitten kirjoitin suuresta surustani kun rajanaapurina oleva metsä aiottiin kaataa. Se piti tapahtua ensi vuonna joskus. Taisi mittapoika pelätä oman turvallisuutensa puolesta kun moista luikuria laski - se metsä on nimittäin nyt nurin. Muutamassa päivässä siirryimme tästä

..tähän

Tuntuu haikealta kun monen vuoden metsähistoria kaatui rytinällä, jokainen puu tuntui vaikeroivan koneen kynsissä kuin henki olisi lähdössä. Tämä näkymä on meidän keittiön ikkunasta. On kuitenkin myönnettävä että uusi maisema on piristävä ja mielenkiintoinen. Kunpa vaan nuo oksat myös kerättäisiin pois, ne tulevat niin rumiksi kun kuivavat. Oikealla näkyvä metsä jätettiin pystyyn, ja sen takaa kaadettiin paljon. Olisi hauskaa jos se joka päättää mitä kaadetaan ja mitä jätetään, olisi edes hitusen taiteellinen. Nyt näyttää siltä että paperille on merkattu summan mutikassa että tuosta ja vähän tuosta. Näyttää todella hölmöltä, terveisiä vaan kenelle lieneekin..Taas oli pakko vähän motkottaa mutta kuten sanottu, lopputulos oli odotettua myönteisempi. Sitä paitsi, asialle ei voinut mitään joten helpommalla pääsee kun yrittää sopeutua ja nähdä asian myönteiset puolet.  Eiköhän me sitä metsää kuitenkin löydetä, tässä kuitenkin muistoksi pari kuvaa ennen suurta mullistusta metsästä jota ei enää ole..

 

 

 

 


Résumé in english: I have been sick over a week now and was so tired on beeing home so I just had to get someplace so we went to Ikea near Turku and a flea market there. Found some small things, shoeshells and hooks to put on the hallway wall where our daughter can put her own jackets etc, canvas for the kitchen chairs, if I could make "skirts" to them, a small white basket which I plane to put medicines and things in, now they fall out when I open one of the kitchen closets etc etc..Had only one hour at Ikea, it´s not very much but I really wanted to go to the flea market also and we started from home rather late and wanted to drive home while it was still some daylight so..One hour also to fly threw to fleamarket but I did find nice things anyway..Pictures are here above. I just love the black tinboxes with flowers on, it´s some special old-fashioned style what reminds me of my childhood. My mother had then and still has a big black tinbox were she keeps buttons and things. I planned first to set my boxes to the webshop but then I decided to keep them anyway - and put buttons and things in them!

Found one new striped pillow, the one in the middle in the picture. These kind of canvas was used on mattresses "when grand-mother was young" here in Finland, maybe in other countrys also..The canvas is of very good and strong quality - and beautyful also! The pillow with dogs and flowers is a memory of my own childhood, it has followed me threw my whole life..

Red and white tray with strawberrys on - summer and strawberry cake, mm..

A lovely clock to the kitchen, finally. Till now we had only a very boring basic alarm clock, but this I love..it´s hanging in some funny place now but it doesn´t matter.

Was SO tired after this day, the flue has of course put down my condition to zero (if there was some before..). But next day I was on the road again, this time to the flea market in Kemiö. Found the beautyful white iron"pot" (don´t know what to call it), I can really see it with a big red summer flower, on the table outside..maybe I put it to the webshop anyway, soon  I keep everything to myself and nothing ends up there as it should..But the shoes are anyway mine, have been looking at them at least four times but now I tryed them on - and then I just had to buy them. They are really comfortable, like one would not have any shoes on at all! Not really any outside shoes in this moment, but inside, and next summer is soon here..

The owner of the big forest next to us has sold all the trees. In only some few days desapeared 70 years of tree-history. It´s so tragic..We got a new interesting view though from the kitchen window and the backside of the house is now much lighter so something positive there was anyway..Some pictures from a forest which is no more..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti