lauantai 21. marraskuuta 2009

Keijukaiskimallusta ja ruostetta

Aika erikoinen yhdistelmä vai mitä mieltä olette? Kaikki on kuitenkin yhdistettävissä kun on riittävästi halua ja mielikuvitusta! Säihkettä ja glamouria tähän postaukseen saa tuoda meidän olohuoneen valaisin. Äitini osti varmaan joskus melkein 30  vuotta sitten Ruotsista ihanan kristallikruunun joka nykyään roikkuu meidän olohuoneessa. Meillähän ei tietenkään pölyä ole (?!) mutta jostain syystä alkoi kristallien säihke himmentyä. Lopulta havahduin että olisi kenties kruunun kymmenvuotispesun aika. Tämän kokoisen kruunun peseminen on muuten tosi terapeuttista puuhaa, käydään yksi kristalli kerrallaan hellävaroen läpi ensin astianpesuvesirätillä, sitten huuhtelurätillä ja lopuksi kuivalla rätillä. Ainoa haitta on ehkä että kristallit irtoilevat paikoiltaan (helppo laittaa takaisin kun niissä on koukut) ja välillä aloituspaikka menee hukkaan. Katsoin toisella silmällä Koirahotellia (tyttären uusi dvd) ja toisella loin uutta säihkettä kruunuun. Minä niin pidän kristallikruunuista, laittaisin niitä joka ikiseen huoneeseen jos talo olisi edes vähän suurempi. Nyt kruunu täyttäisi koko huoneen esim makuuhuoneessa. Jos löydän riittävän pienen ja edullisen niin sitten..Tässä kuitenkin iloksenne kristallien säihkettä: 

 

Tähän olisi sopinut hyvin sellainen "ennen"-kuva kun nuo ovat niitä "jälkeen"-kuvia mutta kun ei tullut otettua.

Muistatteko kun minä pidin palopuhetta metsien kaatamisesta? Itse asiassa olemme sopeutuneet aika hyvin uuteen maisemaamme, se on kasvattanut meissä kykyä nähdä asioita positiivisesti silloinkin kun se ei ehkä heti vaikuta helpolta. Meille tulee auringonpaistetta aivan uudesta ilmansuunnasta! Hakkuualueen yllä leijuva usva on runollisen näköistä. Alueella on yllättävän helppo liikkua koska oksat on kerätty kasoihin ja koneen jäljiltä on kaikkialla teitä. Ainoa haittapuoli niissä on että ne ovat nyt täynnä vettä ja minulla on saappaissa enemmän reikiä kuin saapasta..Joten sukat tulee huuhdottua joka kerta kun tuolla kävelen. Tytär on löytänyt aivan uuden leikkialueen joka on täynnä uusia jännittäviä asioita kuten massoittain kantoja joille voi kiivetä kukkulan kuninkaaksi. Ajattelinkin että siitä saisi hyvän leikin, loikkia kannolta toiselle. Tosin vaara on olemassa että jalka takertuu maassa lojuviin oksiin joita kuitenkin jonkin verran on. Avohakkuullakin on syli johon voi sykertyä kaivamaan purolle kulkureittiä..

Jostain selittämättömästä syystä on meidän lähelle jätetty sellainen kymmenen metrin kaistale jota ei ole kaadettu, se keskellä juoksee valtaoja. En tiedä onko se syynä kaatamattomuuteen mutta olemme siitä onnellisia. Se on nimittäin meidän mielikuvitusmaailmassamme keijujen valtakuntaa. Siellä ne antavat helisevän naurunsa helmeillä pisaroina kuusen oksilla ja voi oikein nähdä kuinka ne loikkivat mättäältä toiselle, juoden puron kirkaankylmää vettä..

Tuo lyhty ei ollut siellä metsässä mutta se sopi niin hyvin tyyliin niin laitoin senkin tuohon kollaasiin. Se roikkuu ihanan ruusupensaan kupeessa pihallamme. Tyttären kanssa melkein hiivimme metsäpolulla nauttien vihreän voimasta. Se väri on tuolla metsässä niin uskomaton, se on melkein epätodellinen. Tuo kuva on ihan autenttinen, se vihreä ON todella noin voimakas. Ja ihana! Pakko laittaa tähän muutama vähän isompi kuva vielä..

 

 

Tunnetteko tekin sen, ihanan vihreän tunnelman?

Sitten välillä jotain ihan muuta, muuten tämän postauksen päällä alkaa kohta kasvaa sammalta..Miehellä on uusi projekti. Tai hän ei pidä sanasta projekti, mutta en nyt keksi muutakaan sanaa tähän. Kuva on tässä:

 

Valitsin tämän kuvan ihan tarkoituksella, vaikka se ei ikävä kyllä anna oikein hyvää kuvaa laivan rungosta, se oli kaikessa sekavuudessaan vain niin hauska poikkeus kaiken "kauneuden" keskellä. Tämä vene on kymmenes jonka mieheni itse rakentaa, päämateriaalina rauta. On ihan uskomatonta miten joku pystyy ja jaksaa tällaista rakentaa, mutta hänelle se on hyvää vastapainoa taidemaalarin työlle ja auttaa samalla ylläpitämään kuntoa. Ja kun se on valmis, menemme taas vähän purjehtimaan. Vene joka meillä nyt on käytössä ei itse asiassa ole valmis sekään, mutta se menee nyt kuitenkin myyntiin ja edessä on uusi homma. Tästä tulee aika iso ja mukava matkavene, johon pitäisi mahtua hyvin sisällekin. Sitten kun se joskus on valmis..Mies kärsii talvesta ihan kauheasti mutta tämä uusi projekti auttaa jaksamaan pimeimmän ajan yli kun ajatukset pysyvät kiireisinä. Hih, me olemme kyllä vähän kuin päivänsäde ja menninkäinen, paitsi että minä olen se menninkäinen. En nimittäin kärsi pimeydestä juurikaan, ainakaan näin Suomen eteläisissä osissa.

Jotta teille jäisi mukava tunnelma viikonloppua varten, laitan tähän lopuksi kuvan eräästä ilonaiheesta jonka saimme kun metsää kaatui. Seisoin tiskipöydän ääressä kun yhtäkkiä havahduin kauniiseen näkyyn: tumma metsäsilhuetti, keijumetsän isot kuuset ja kuunsirppi. Näkymä joka ei aiemmin tiheältä metsältä näkynyt:

Tunnelmallista viikonloppua!

ps. vaihdoin taas vaihteeksi tuota otsikon kuvaa..ajattelin että keskellä hämärintä talvea on ihanaa nähdä kesäistä puutarhaa ja meidän koti siellä takana..toivottavasti tekin tykkäätte!

Résumé in english: I just love crystal chandeliers! If our house would be little bit bigger, I would have many of them. But now I´m happy about this one in our living room. I just realised that I have not cleaned it for propably.. well..  many years, but now I did it finally. And it´s so shiny and beautyful, lovely!

We have got used to the new views outside our kitchen window, the place were  the big forest was before. Now there is no forest, but new exciting place to walk, to play and make journeys of exploration. Our daughter have found many interesting things to do there, so has our dog..Positive thinking makes good to people! And near there is of some reason left a strip with big trees and a stream. In our fantasy-land it´s the fearyland, we can here them laugh and jump from one tussock to the other. The green colour is amazing, almost unreal, and so full with energy!

My husband has started to build a new iron-boat, it´s already the tenth which he builds himself! He has difficult to stand the dark and long winter so this project will give him something to keep his thoughts in instead. Let´s see when we can go sailing with this boat..

Finally a new view from our kitchen window which I noticed today in the evening - we can see the moon over the horizon.

Have a cosy weekend!


2 kommenttia:

  1. voi miten kauniita kuvia metsästä ♥
    ja tuo kristallikruunu on niin kaunis! aivan ihana, jos kristallikruunun tahtoisin niin se olisi varmaan juuri tuollainen :)

    VastaaPoista
  2. Hei pikkukiiski, kiva kun tulit lukemaan! Juu, metsäkuvia tulee täällä varmaan näkymään aina silloin tällöin..Tarkoitus oli kirjoittaa paljon sisustuksesta mutta aina minä päädyn pihalle tai metsään! No, kirjoitetaan molemmista! Tervetuloa uudestaankin lukemaan!

    VastaaPoista