sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Romuromantiikkaa

Viime tiistaina oli Turun Sanomien Talous-liitteessä kirjoitus nettikaupastani. Otsikko oli "Romuromantiikka elää nettikaupassa". Se oli mielestäni aika hauska otsikko, vaikka me nyt emme myykään pelkkiä romuja. Mutta tuo sana romuromantiikka on aika mahtava - se ikään kuin tekee kaunista ja idyllistä sellaisesta mikä joidenkin silmissä on rumaa. Vähän niinkuin shabby chic, mikä muuten on yksi lempisanani myös. Ja nyt on sitten vielä wabi sabi mikä on kai vähän samaa mutta itämaisin vivahtein, jos olen ymmärtänyt oikein. Kirjoituksessa luki että "pariskunta on hurahtanut rautalankaan" -hih, juu hurahdettu ollaan, langan lisäksi rautaan noin ylipäätäänkin sanoisin..Se tulee näkymään tuolla nettikaupassakin tulevaisuudessa, tulossa on kaikenlaista kivaa. Kun vaan ehtisin saada valmiiksi asti. Minulla on se ongelma että pää ihan pursuilee ideoita ja ajatuksia mutta toteuttaminen on haastavampaa tai joskus jopa mahdotonta. Joskus olisi ihan kiva kun päässä ei olisi ainuttakaan ajatusta, siellä kun on neljän ruuhka yhtä mittaa..mutta kannattaa seurata vähän meidän touhujamme tuolla kaupankin puolella..

Siihen romuromantiikkaan voi muuten törmätä vaikka metsäkävelyllä. Tällainen löytyi esimerkiksi entisen metsän liepeiltä..Miestä ensin vähän nauratti mutta sitten hänkin huomasi että tämähän on loistava amppeli, valmiiksi lytyssäkin (nyt tuli mieleen Peppi Pitkätossu joka löysi ruosteiselle purkillekin käyttötarkoituksia). Viimeistään kesällä tähän tulee jotain, vaikka joku köynnöskasvi joka riippuu alaspäin. Nyt se on ihan kiva noinkin, terassilla..

Käykö teille joskus niin että joku kirppislöytö ei ihan heti löydäkään paikkaa kotona vaan jää lojumaan jonnekin odottamaan? Minä ostin pari vuotta sitten tällaisen kynttilä"lampetin"
Kotona huomasin että sen musta rautaosa oli joka suuntaan vinossa ja niinpä se jäi odottamaan että mies korjaisi sen jos se olisi mahdollista. Nyt se on lojunut tuossa työpöydän vieressä laatikossa kunnes minä päätin ottaa sen käsittelyyn. Mies oikaisi rautaosaa niin hyvin kun sen nyt sai ja sitten löysin sille ihan täydellisen paikan: meillä on keittiössä sellainen supertylsä kaappi (ei puuta vaan jotain levyä, ihan vino ja kiero) jossa on jauhot ja ryynit sun muut. Joskus yritin saada taiteilija-miestäni maalaamaan siihen jotain kuvia mutta ei se kannata, kaappi on niin arvoton. Mutta simsalabim - lampetti muutti ilmeen kokonaan! On kuin olisin saanut kaksi uutta juttua keittiöön, lampetin JA uuden kaapin! Kaiken lisäksi tytär teki rautalangasta ja pienistä helmistä suloisen koristeen, näettekö sen? Tällaiset pienet jutut voivat sitten tehdä iloiseksi joskus..

Tänään oli taas perinteinen Strömsö-päivä. Vaikuttaa siltä että kovin moni suomenkielinen ei ole tuota ohjelmaa löytänyt mutta suosittelen kyllä lämpimästi, SVT:ltä, sunnuntaisin klo 17.15. Kivaa tunnelmaa, kivoja vinkkejä, ruokaohjeita ja muuta. Tekstitetty suomeksi joten ei haittaa vaikka ei tuo ruotsi sujuisikaan.
Leivoimme tyttären kanssa pipareita että olisi jotain hyvää sitten iltateelle. Laiskana olin ostanut aiemmin jo valmista taikinaa. En vaan tajua miksi en koskaan saa niin paljon pipareita kuin pakkauksessa sanotaan, 1kg:sta taikinaa piti tulla 60-80 mutta me saimme vain jotain 50. Tykkään kyllä vähän paksummista pipareista, on kivaa kun ne ovat vähän pehmeitä sisältä.
(outo väri, kattovalo teki ilmeisesti tempun kun kuvasin ilman salamaa..)

Ja lopuksi vielä yksi kuvatodiste auringon olemassaolosta:
Tämä viehättävä varjokuva ilmestyi keittiön seinään aamupäivällä. Se on mahdollista koska a) eteläpuolen metsä on poissa ja b) AURINKO paistoi ikkunalla olevaan bambuun. Näillä toivottelen teille mukavaa viikkoa, muistakaa nauttia elämän pienistä ihmeistä!

Résumé in english: There was an article about my webshop in Turun Sanomat last tuesday. "Trash romance" was the word what the newspaper women used, it´s little bit like shabby chic. Wonderful words, and very useable, really my style. Like also this bucket what I found when we were walking in the ex-forest. Perfect to use as hanging basket next summer.

Found also a place for an old flea market treasure, put this candle holder on a closet wall in the kitchen. It made the boring closet much more interesting and beautyful.  My little daughter made a little decoration of pearls to it, do you see it?

We made ginger breads with my daughter, nice and easy. Didn´t burn one of them and they were nice to have to the evening tea.

Morning sun made a beautyful silhouett on the wall, it´s a bamboo what I have in the kitchen window.

Have a nice week!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja herkullisen näköisiä pipareita ♥ Teillä on siellä ihania muotteja, varsinkin nuo kettu ja orava piparit näyttivät niin suloisilta!

    VastaaPoista
  2. Hei pikkukiiski! Ne eläinmuotit ovat muistaakseni Ikeasta, settiin kuuluu hirvikin mutta se on vähän isompi. Ajattelin juuri leipoessa että nuo kivat muotit on varmaan kanssa sellainen mihin voisi innostua, keräämään niitä meinaan..

    VastaaPoista