perjantai 13. marraskuuta 2009

Budjettia ja luksusta..

Ääh, minä olen sitten ihan pääsemättömissä noiden pisteiden kanssa - kun ne sopivat vaan niin hyvin joka lauseen loppuun. Joudun suorastaan pakottamaan itseni etten laittaisi niitä ihan joka paikkaan. Onkohan jotakuta lukijaa jo alkanut moinen ärsyttää? Olen pahoillani, mutta todennäköisesti niitä tulee olemaan kaikkialla edelleen..ei mahda mitään, se on vaan niin minua jotenkin. Sitäpaitsi pilkut ovat kivoja, ihan noin sisustuksellisestikin..

Aika menee kuin siivillä, viikot tuntuvat ottavan sellaisia seitsemän päivän kertaloikkauksia. Haluaisin oikeastaan kirjoittaa tänne useamminkin, mutta en vaan ehdi. Tavoite on kirjoittaa ainakin kerran viikossa, joskus useammin jos on aikaa ja inspiraatiota.

Mitäpä tämä viikko sitten on tuonut tullessaan? Flunssasta toipuminen on vienyt aikaa hirveästi, edelleen minä järjestän täällä sellaisia yskimiskonsertteja että oksat pois, voimat ovat muutenkin tosi vähissä.  Tytär on onneksi jo lähes täysin terve, mitä nyt nenä menee tukkoon iltaisin joskus. Itsellä on varmaan niin huono kunto että se tekee toipumisesta hitaampaa. Tarttis tehdä jotain..

Muistatteko sen ompelukoneen josta kerroin pari postausta sitten? No, minulla ei enää ole sitä. Postilaatikkoon ilmestyi tiistaina mainos kiertävästä ompelukonekauppiaasta ja minä jäin sitä mainosta tavaamaan ja..olihan se mielessä käynyt että olisi kyllä kiva saada uudempi kone, ompelihan tuolla vanhallakin mutta se löi alalangat lyttyyn ja pakki oli edelleen hukassa joten..mukaan lähtivät äiti tekniseksi neuvokseksi ja tytär makutuomariksi ja sitten huristimme saaren toiselle laidalle (matkaa peräti 40 km). Olin ajatellut että missään nimessä en laita likoon enempää kuin 140 €, että se on kipurajana. No tietysti se myyjämokoma näytti kyllä edullisia koneita, halvin taisi olla sellainen jossa luki IKEA (en tiennytkään että heilläkin on ompelukoneita myynnissä??) mutta hän näytti myös iihanaa peruskonetta, tuliterää, hiljaista ja helppoa. Arvatkaa oliko sen jälkeen vaikea katsoa suosiollisin silmin vanhoja, kulahtaneita ja nakuttavia..Hinta kuitenkin kaatoi melkein selälleen ja itku kurkussa ajattelin että mitä minä täällä, parempi napata vanha kone kainaloon (joka oli mukana vaihtoon annettavaksi) ja painella kotiin..Mutta jotenkin siinä vaan kävi niin että tuossa se uusi, sikakallis ja ihana kone nyt nakottaa, keittiön kulmassa odottamassa että taas ommellaan. Vielä ei ole kaduttanut, vaikka toinen osa hinnasta pitää vielä maksaa. Kone on kyllä ihana, tuntuu että nyt voin ommella mitä vaan. Tosin todellisuus veti punteista vähän alemmas kun ompelin tyttärelle pehmo-norsun. Malli oli ompelukirjassa, kaavat olivat pienennettynä. En malttanut alkaa suurentamaan vaan ajattelin että tekaisen kaavan vapaalla kädellä suuremmaksi, ei kai se niin tarkkaa ole. Ehkä se sittenkin oli tarkkaa, koska nyt kun norsu on valmis, se ei juurikaan näytä kirjan mallikuvalta. Tämä on pikemminkin norsun, laiskiaisen ja muurahaiskarhun yhdistelmä. Mutta ei se haittaa, tytär rakastaa sitä! Hän täytti sen itse ja osallistui muutenkin kaikkeen mihin pystyi, leikkasi mm osan osista piirtämiäni viivoja pitkin. Lapsilla on varmaan sellainen myötäsyntyinen empatia kaikkea  rumaa kohtaan joten ehkä hän siksi pitää siitä niin..paitsi että kun menin mainitsemaan sanan ruma, hän tuohtui sydänjuuriaan myöten ja melkein huusi että "ei se ole ruma!!" Siinä voisi olla uusi bisnesidea, tehdä rumia pehmoleluja (niin anteeksi, mutta käytän nyt tuota sanaa joka tapauksessa) joille voisi osoittaa empatiaa. Sitä puuttuu muutenkin nykymaailmasta. Siis empatiaa. Otan kuvan "Pilkusta" huomenna, kun nyt olen jo kertonut sen hmm..erikoisesta ulkonäöstä, en enää ujostele niin paljon näyttää sitä. Ja tulette huomaamaan että en todellakaan ole liioitellut.

Se oli päivän luksus-osio. Nyt siihen budjettipuoleen. Kuten aiemmin on tullut ilmi, minun metsästyssilmäni on ollut jonkin aikaa säädettynä ruutu- ja raita-asentoon, varsinkin mitä tulee tyynynpäällisiin. Niinpä kun näin kirpputorilla vanhan keittiöpyyhkeen hintaan 50 senttiä....tartuin innokkaasti uuteen ompelumasiinaan ja tekaisin pyyhkeestä..
..tyynyliinan! En malttanut edes silittää sitä kun piti saada kuva..aukkokohtaan pitäisi vielä keksiä jotain nättiä, vaikka kanttinauharusetit tai jotain, mutta hyvin se menee noinkin, en minä ole niin kranttu. Jos olisi tilaa keittiösohvalle, sellaiselle vanhanaikaiselle, sopisi siihen oikein monta tällaista tyynyä missä olisi vaikka erilaisia ruututyynyliinoja puna-valkoväreissä..nyt tämä saa mennä muiden ruudukkaiden seuraksi tyttären leikkisohvalle.

Minä sitten rakastan erilaisia harrastuskirjoja! Yleensä lainaan niitä kirjastosta, varsinkin Sauvon kirjastolle on annettava kunniamaininta runsaan harrastuskirjavalikoiman takia, olen jo tehnyt rautalankatöitä, maalannut kivistä upeita taideteoksia, huovuttanut, takonut ja vaikka mitä - siis kirjojen kautta, en oikeasti. Nyt meillä on lainassa Västanfjärdin kirjastosta tällainen..
Ihastuttavia ideoita, todella inspiroiva kirja! Tytär löysi kirjasta ihanan paperiperhosohjeen ja päätimme sitä kokeilla. Se oli kivaa ja lopputulos aika ihana, vai mitä pidätte..
Meillä kun ei vietetä joulua eikä näin ollen ole joulukuusta, teimmekin sen sijaan tällaisen kesämännyn! Tai onko tämä perhospuu, jotenkin vähän japanilaisvaikutteinen mielestäni. Perhoset ovat kiinni ohuessa metallilangassa mitä saa askarteluliikkeistä, koristeena on myös pikkuriikkisiä helmiä. Perhosten teko on todella helppoa, laitan tähän ohjeen..Kuva on kauhean epäselvä, en tiedä näettekö lukea..mutta jos joku haluaa tarkat ohjeet, lähettäkää kommentti niin kirjoitan sen tähän kunnolla. Tosi hyvä idea koristella esim häätila tai vaikka ihan omaksi iloksi niinkuin me teimme. Ohjeessa sanotaankin että kun on tehnyt pari perhosta, alkaa nähdä lehtien mainossivut ihan uudessa valossa. Totta on!

Meillä on olohuoneessa kaaos. Jos ei nolottaisi niin kauheasti, ottaisin kuvan ja laittaisin sen tähän. Joku kirjoitti kerran sisustuslehden palautesivulle että miksei koskaan näytetä koteja ihan luonnontilassa, että ne on aina niin stailattuja kuvausta varten. No, tervetuloa vaan kaikki toimittajat, täällä olisi yksi luonnollisessa kaaostilassa oleva koti..Minun työtilani sijaitsee olohuoneen yhdessä nurkassa, koko huone on kooltaan n 5x4 m. Joka paikassa on papereita, mappeja, sisustuslehtiä, kirjoja, nettikauppaan menossa olevia tuotteita kuvausta odottamassa, kankaita, ompelutarvikkeita, askartelutarvikkeita, ompelukone, kamera laukkuineen - no, te tajuatte. Tämän lisäksi sohvat, kirjahylly, tv, tyttären oma nurkkaus leluineen ja muine tilpehööreineen.. Jotta minulla olisi hyvä olla tarvitsen siistin ympäristön. Muuten tuntuu että katselen sekavaa mielenmaisemaa silmieni edessä. Niinpä yritän nyt epätoivoisesti keksiä miten tämä sotku saadaan edes jotenkin hallintaan. Suunnittelen työnurkkauksen seinälle hyllyjä, ostinkin tänään kirpputorilta muutaman mutta ne eivät menneet läpi miehen suodattimesta. Ja hän on kyllä oikeassa, ne ovat liian raskaat ja hallitsevat. Ääh, jotain on keksittävä..

Sain tänään postissa hyvin jännittävän paketin. Olen lisännyt nettikauppaan uuden tuoteryhmän, taidevalokuvakortit. Sain ne tänään painosta, ovat mielestäni upeita. Yritän saada ne laitettua tuonne kauppaan vielä tämän viikonlopun aikana, tervetuloa vaan tutustumaan! Sopivat niin arkeen kuin juhlaan, itselle tai ystävälle!

On taas jo yö. Täytyy mennä välillä nukkumaan että pysyy se oikea mielenmaisema järjestyksessä. Öitä!

And now a résumé in english: time is just flying away, yesterday it was last friday..we are slowly recovering from the flue, I have a horrible cough still..

I´v e bought a new sewing machine! Some weeks ago I bought one at the flea market, it was ok but some things were not working properly. So when a travelling sewing machine seller came to our island, I went with my mother and daughter to see if I could find a little bit better one..Well, I did, but the price was very much more than what I planned from the beginning. Must though admit that I love my brand new machine. It´s simple and easy and nice and good (and expensive) and now I´m happily sewing whatever! We made an softy-elephant with my daughter, though it looks more like a mix between an elephant, sloth and this "ant eating bear (didn´t find the word in the dictionary). Very funny looking, but my daughter just loves it! Maybe it´s childrens with-born empathy for ugly things..

Bought an old kitchen towel at the flea market for 50 cents (snt) and made a pillow cover out of it. Easy and nice looking after me, I happened to like these red and white check patterns! Wish we would have space for a big old kitchen sofa, I would fill it with this kind of pillows!

Found in a hobby-book a nice instruction how to make butterflys out of paper from magazines. We had  a nice time with my daughter making this summer tree (picture above), looks almost like they are really flying!

I´m sick and tired on the mess in our living-room. I have my working space in one corner and the whole room is full of paper, magazines, books, things to my webshop etc etc..I´ll try to make something about it so it would look nice and not like a map over a dizzy mind..

Got a nice package today. I´ve put a new product group to the webshop, artphotocards and today they came from the printing house. I´ll try to put them in place under this weekend, welcome to look and buy! They are very suitable as a gift or just to oneself. Remember a good friend with an old fashioned card in real paper, not only threw e-mails!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti