perjantai 16. lokakuuta 2009

Siivoushepulista..

Sellaisen sain tänään, hepulin. Koko viikko on mennyt vähän nokka maata viistäen, pieni flunssanpoikanen on yrittänyt asettua asumaan ja mieli on muutenkin ollut vähän matalalla. Jopa niin matalalla että mietin että saanko kirjoitettua blogiin mitään. Eihän se ole mikään pakko mutta jotenkin tuntuu että kun joku siellä tulee lukemaan,  on kivaa että on jotain uutta luettavaa. No, kun olen pari päivää ottanut rauhallisesti, tuli tänään tarve tehdä jotain. Minulla on sellainen pieni ongelma kun päätän tehdä jonkin esim muutoksen täällä kotona. Niinkuin nyt tänäänkin; päätin vaihtaa olohuoneen verhot (jotka mies otti vintistä alas pari päivää sitten viedessään hiiribaariin täydennystä). No sittenhän voisin vaihtaa myös makuuhuoneen verhot, kesäverhojen kanssa vetää, ajattelin. Ja kun kerran menin verhokaappiin kaivelemaan, otin esille lämpimän punaiset verhot myös keittiöön. Verhoja ei tietenkään voi vaihtaa ilman ikkunoiden pesua. Joten pesin makuuhuoneen ikkunan ensin. Sen lisäksi imuroin ja pyyhin pölyt kirjahyllystä, lampusta, peilin päältä, vaatekaapin päältä...Aamulla vakuuttelin miehelle  aamiaispöydässä että pesen VAAN sisäpuolelta, ulos olisi ihan hullua mennä näin puolikuntoisena, kädet märkinä ja korvat kylminä..Mutta kun olin pessyt ikkunan sisäpuolelta, totesin että pahin lika oli tietysti ulkopuolella. Tuijottelin aikani ulos ja olin pahoillani, mutta kun aurinko alkoi paistaa päätin silti porhaltaa pihalle. Vauhdilla vadit, rätit, tikkaat ja pesijä ulos ja hommiin. No sitten ajattelin että äkkiäkös minä pesen nuo muutkin saman tien..joten pesin kaikki ikkunat ulkopuolelta (tyhmää, myönnetään..jos nyt tulee kaikki flunssat niin voin syyttää vain itseäni) Ja sitten sisälle jatkamaan, vauhti alkoi tosin hieman hiipua..Makuuhuoneessa piti tietty vaihtaa myös päiväpeitot ja lisäksi siirsin valosarjan peilin ympärille, hieno tuli (otan kuvan huomenna). Mieskin ilmeistyi yhtäkkiä sisälle ja tajusin että oli ruoka-aika, mutta kuka nyt sellaisia trivialiteetteja huomaisi kun oli niin tärkeää tekemistä..No, tämä on aika uuvuttavaa luettavaa joten mennään pikakelauksella nykyhetkeen..nyt on siis kaikki ikkunat pesty, kaikki verhot vaihdettu, koko talo imuroitu, jättitiski tiskattu (tytär auttoi), kaikki siististi paikallaan ja nyt kirjoitan vielä blogiin. Että minä olen sitten hyvä..(krhm..tuota..) Jaa että maaninen, minä vai?? Eeeiii kai..

Niin että mikä se ongelma oli? No se juuri että homma leviää aina ihan suunnattomiin mittasuhteisiin kun minä alan tehdä jotain. En taida edes osata ihan vaan imuroida tai tiskata tai jotain, siihen tulee aina jotain kylkiäisiä. Osittain se johtuu varmaan siitä että tykkään vaihdella kodin ilmettä niillä pienillä resursseilla joita nyt on käytettävissä. Enkä edes tiedä osaanko niin hirveästi..Olen miettinyt että pitäisikö minun olla jotenkin huomattavan taitava sisustamaan kun sentään pyöritän sisustusalan nettikauppaa..Tunnustan nyt tässä teille kaikille että ehkä en olekaan niin taitava sisustamaan, mutta tykkään kyllä kovasti! Tekisin kyllä enemmänkin mutta kotimme on pieni, mutkia ei pääse ottamaan kovin suoriksi törmäämättä seinään..Haaveilen välillä siitä että "hallutaan ostaa rämsistynyt talo" (tällaisen ilmoituksen kirjoitin 5-vuotiaana kun yritin avittaa omia vanhempiani talon ostossa), mutta tässä elämäntilanteessa on kotimme tässä missä olemme.  Pienet tulot, pienet menot...Välillä turhaudun kauheasti kun en saa sellaisen näköistä kuin haluaisin, mutta yleensä silloin auttaa kunnon siivous. Koti on puhtoisena aina kaunis ja tyydyttävä. Joten tämän päivän jälkeen olen taas tyytyväinen, vähän aikaa.

Mahtaako näistä kirjoituksista tulla liian pitkiä, jaksatteko te lukea? Harmi ettei ole kuvia tästä vasta siivotusta kodista, otan huomenna sitten. Mutta tässä teille kuva ulkopuolelta....otettu vähän kesemmällä, nyt ovat koivut jo ihan keltaiset jos eivät kaljuja..yksi kuva terassilta..
ja sitten vielä kesän viimeinen ruusu..
Nyt yritän saada kierrokset alas, tällä hetkellä tuntuu että voisi pestä vaikka vielä naapurinkin ikkunat (vaikka kello on 0.00 ja kroppaa särkee), ylikierroksilla koko nainen ihan selvästi. Joten, mukavaa viikonlopun alkua (höh, lopun alkua, miten se nyt noin tuli..)!!

2 kommenttia:

  1. Nå, det är ju skönt att höra att nån är lika manisk som man själv... Jag har bara svårt att hålla mig till en grej. Börjar jag städa så hittar jag något kul, börjar fota men märker att nån yta måste poleras eller nånsting plockas, saker flyttas och byts ut och sen har jag kommit så långt från början som man bara kan...
    Roligt att du kikade in hos mig. Sköt om flunssan nu, inget vidare att vara veto pois...

    VastaaPoista
  2. Hi hi, ja du låter ju precis som jag! Flunssan är nertryckt i skorna för tillfället, men den lurar bakom hörnan hela tiden så om jag inte aktar mig så..det är lite jobbigt att man hänger på "hälften" sådär, inte riktigt sjuk men inte riktigt frisk (ja DET är man väl aldrig..;))

    VastaaPoista