keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Mustaa ja valkoista - svart och vitt

Halusin ottaa kuvan siitä miltä täällä näyttää ihan juuri nyt, tällä minuutilla. Ulos siis kameran kanssa (toisin kuin kuka tahansa viisas ihminen joka olisi laittanut kameran niin kauas ulkotiloista kuin mahdollista). Me asumme korvessa. Siis niin korvessa ettei hädin tuskin minkäänlaisia valoja oli lähimainkaan. Pellon toisella puolella naapurin valo näkyy lohdullisena majakkana pimeydessä. Ulkona sataa lunta, on satanut koko päivän. Ei se oikeastaan haittaa kun ei tarvitse lähteä juuri nyt mihinkään.

Jos meillä astuu ovesta ulos juuri nyt, ei näe ilman taskulamppua mitään. Maisema on tällainen


Tässä ovat raput alas pihalle. Jaa ettekö te näe kunnolla?


No nyt näkyy paremmin! Ai, ulkona oli näköjään myös karkeakarvainen myyräkoiramme. Miehellä on taskulamppu jossa jostain syystä on sellainen punainen pistevalo, sitä voi kai käyttää jossain powerpoint-esityksessä tai muussa. Olemme monesti lähes kieriskelleet naurusta kun koira on jahdannut tuota punaista valoa pitkin pihaa. Se tulee ihan hulluksi kun se näkee pienen punaisen liikkuvan pisteen. Mikään seinä ei ole tiellä. Jos joskus ei jaksa lähteä koiran kanssa kävelylle, riittää kun menee pimeässä pihalle ja liikuttaa punaista pistettä edes takaisin, koira juoksee hullun lailla. Ollaan joskus kokeiltu sisälläkin mutta jos ei halua hajottaa koko taloa, ei kannata.


Tässä viehättävä terassimme jolla aivan juuri söimme ja ihastelimme kesän värejä ja tuoksuja. Tai ehkä seuraava kuva selkeyttää paremmin..


Kai siitä kameran salamastakin jotain hyötyä on silloin kun ei jaksa raahata jalustaa ulos. En nyt jaksanut. Tältä meillä siis näyttää. Juuri nyt, 24 marraskuuta 2010 klo 19.00. Miltä teillä näyttää?

Jag ville visa hur det ser ut hos oss, just nu, för ögonblicket. Det har snöat hela dagen, och hela förra natten också. Det är egentligen ganska mysigt att vara insnöad när man nu inte behöver åka iväg någonstans. Blogen kom bara för en liten stund sedan, annars skulle vi nästan vara fångar här. Utan ficklampa ser man absolut ingenting om man går ut genom dörren, här finns ingen gatubelysning. Närmaste grannens ljus syns som en trygg fyr på andra sidan åkern, 300 meter bort. Jag ville ta en bild med bara ficklampans ljus och så två med blixten på kameran. Jag gillar inte blixten alls annars men nu var det ju bra, jag var alldeles för lat för att släpa ut stativet. 

Så: så här ser det ut hos oss, just nu, den 24. november 2010 klockan 19.00. Hur ser det ut hos dig?

2 kommenttia:

  1. Hauskaa....ja ihana valonmetsästäjä koira teillä...meillä näyttää varmaankin pimeeltä myös mutta taajamassa asumme joten aina ympärillä on kumminkin jotain valoa...tällä hetkellä oon töissä ja täällä tehtaassa näyttää aina samalta...on vuorokauden aika mikä hyvänsä niin aina näyttää samalta..samat ihmiset samoissa paikoissa jne...aamuvuorossa on sitten liuta muitakin ihmisiä paikkeilla... Hyvää illan pimeyttä sinne...

    VastaaPoista
  2. Mahtavan pimeää, kuutamoiltoina ja -öinä on varmasti aaaaivan mahtavat maisemat =)
    Me asutaan juuri ja juuri taajaman ulkopuolella mutta katuvalot ovat kuitenkin, eivät onneksi ihan talon edessä menevällä tiellä, niin voi ihailla tähtitaivasta ja nauttia myös kuutamon loisteesta.

    VastaaPoista