lauantai 20. marraskuuta 2010

Kaamoksentorjuntaa - att motarbeta "kaamos"

Syksy ja talvi eivät minusta ole kovin kauheita vuodenaikoja - olen ehkä sen verran menninkäinen ettei kylmyys ja pimeys oli juuri haitanneet. Ei ainakaan ennen. Jostain syystä tänä vuonna marraskuun varhainen pimeä tuntuu ahdistavalta. Miten siis torjumme kaamosta?

Mieheni torjuu kaamosta mm näin:


Maalatessaan hän käyttää paljon voimakkaita värejä, ne antavat vauhtia ja energiaa ja työntävät pimeää loitommalle. Minä torjun kaamosta mm näin:


Nautin elävästä tulesta ja uudesta kirpputorilöydöstä eli Friitalan lampaantaljasta. Olen aina halunnut sellaisen mutta ne ovat niin kalliita. Tämän löysin kirppikseltä ja pistin koneeseen kun se oli vesipestävä. Sitten kampasin sen ulkona ja tuli ihana! Samanlaisia oli kotonamme kun olin pieni, yksi oli vaalea ja yksi sininen(!) Oli vähän vaikea päättää mihin sen laittaisin, ainakin toistaiseksi se saa nojailla vanhan tuolin selkään. Siinä se lämmittää mukavasti tulehen tuijottajaa.


Ostin tyttärelle kirppikseltä punaiset flamenca-kengät juhlakengiksi. Hän oli aivan otettu kun niissä on korot joilla kopsutella. Tulen hyvälle mielelle kun hän laittaa nämä jalkaansa, niin ilmeisesti hänkin.


Olin pitkään ilman kelloa mutta se alkoi tuntua hankalalta eikä aina jaksa kaivaa kännykkää laukusta jotta näkisi mitä aika näyttää. Niinpä ostin ihanan turhamaisen ja NIIN blingbling-kellon, punaisen jossa on timangeja. En tiedä miten kauan se kestää, takuu kyllä kaksi vuotta mutta tuntuu niin heppoiselta muovirannekkeineen..Tämä on ihan kuin se taannoin ostettu punainen käsilaukku, sellainen ratkiriemukas riehakas hupsu ostos, kaukana Jaana Järkevän valinnoista. Ihan hoopo muuta - ah, silti niin ihana..(hihi) Nyt on pakko katsoa yhtämittaa että mitä kello on. En tiedä onko se muuten niin hyvä asia? Hauskana yksityiskohtana voi tarkkasilmäinen havaita kelloa katsomalla kauanko tämän kuvan ottaminen kesti?


Uusiin hankintoihin kuuluu myös pilkullinen vahakangas keittiönpöydälle. Mies ei tykkää yhtään muoviliinasta kuten olen tainnut kertoakin, mutta minuun iski kangaskaupassa niin mahdoton Peppi Pitkätossu-fiilis että tämä oli saatava. Se toimii ehdottomasti, kaikille tulee hilpeä olo kun pöydän ääressä istumme. Jopa mies tykkää kun se on niin hauska ja höperö. Melkein näen ison pilkullisen hevosen kopsuttelemassa olohuoneessa..

Kynttilät ovat myös oiva apu pimeän karkottamisessa, antavat myös lämmön tunteen kylminä aamuina.


Vielä yksi kirppislöytö Raumalta - punainen helmiverho joka pääsi keittiön kaariaukkoon toisten killuttimien tilalle. Helmet oli rullattu siististi muovipidikkeen ympärille mutta onnistuin sotkemaan ne toisiinsa aika lahjakkaasti. Oli oikein hyvää itsehillintäharjoitusta selvitellä helmet roikkumaan suorina, siinä vaadittiin suorastaan stooalaista rauhallisuutta. Ehkä pitäisi tehdä vastaavaa joka päivä, pinnan venyessä tulisi aina vain kestävämmäksi elämän pienien vastoinkäymisten suhteen..

Kuten huomaatte, yhteistä tuntuu tässä kaamoksentorjunnassa olevan se, että sitä tehdään punaisen värin turvin. Siihen on yksinkertainen selitys: punainen tuo lämpöä, energiaa, vauhtia, se "agressoi" positiivisella tavalla, se on kuin henkinen potku joka laittaa liikkeelle. Luonto on kyllä täynnä värejä mutta ne ovat levollisia, nyt tarvitaan jotain räväkkää..Pakko tässä sanoa että pahoittelen kuvien huonoa laatua, illan valossa ei hyviä kuvia oikein tule mutta halusin kirjoittaa nyt enkä siis malttanut odottaa huomiseen päivänvaloon ennen kuvaamista.

Miten sinä torjut kaamosta?

Tidigare tyckte jag inte att det var så hemskt med novembermörker. Av någon anledning har det nu känts lite jobbigare. Hur gör vi för att motstå "kaamos" - det är det utmärkt passande finska ordet för tiden då mörkret verkar ha övermakten. Som ni kan se på bilderna här ovan, använder både min man konstnären och jag oss av den röda färgen som medicin. Den ger energi, värme, är aggressiv på ett positivt sätt. Mannen målar i skarpa färger, jag gör loppisfynd och andra inköp i röda färger. Min nya klocka är inte från loppis - men den är så blingbling som det kan bli, galet opraktiskt underbart snyggt! Det är nästan så jag är lite blyg för att ha gjort ett så VÅGAT köp..Röda skor till dottern, prickig vaxduk som ger Pippi-känsla, pärlgardin och så något som inte är rött, nämligen fårfällen. Har alltid velat ha sådana men de är så dyra i vanliga fall. Denna hittade jag på loppis för 8 euro och eftersom den är tvättbar slängde jag in den i tvättmaskinen. Den tappade en del hår men alldeles tillräckligt blev kvar. Kammade den ute och voila! Fint blev det.

Vad gör du för att motarbeta "kaamos"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti