perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kiireiden keskellä..

Jälleen on aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta, perhesyyt ovat vieneet aikaa ja voimia niin ettei ole blogille riittänyt yhtään..kaiken lisäksi näyttelyvalmistelut painavat päälle joten nyt olisi sellainen tilapäiskloonaus ihan paikallaan..Voisi tietysti olla perheelle vähän hämmentävää jos joka kulmasta vastaan kävelisi äiti-Laura tekemässä milloin mitäkin. Sitäpaitsi ehkä yksi kappale minua on sentään ihan riittävästi..

Tulessa on tuhat rautaa samanaikaisesti mikä on tavallaan ihan mukavaa. Ei tässä ehdi juuri sammaloitua. Jollain silmäkulmalla ehtii myös huomata että vuodenaika on vaihtumassa. Aurinko sulattaa valtaisia lumimassoja ja sohjoa syntyy, se ei ole pelkästään mukavaa. Tiellä ei tahdo oikein pysyä ja tie/auto on eri mieltä siitä mihin ollaan menossa. Maantiellä on kolme uraa - tarkoittaako se sitä että autot ovat muuttuneet puolitoistapyöräisiksi, siis yksi kokonainen toisella puolella ja toisella vain puolikas? Vastaantulevat rekat ovat ahdistavia, tulee niin pieni olo..Maltti on valttia ja kiire kannattaa jättää kotiin naulakkoon roikkumaan niin eiköhän tästäkin selviä.

Kävimme kolmen polven naisvoimin Ikeassa pari päivää sitten, ja sieltä tarttui mukaan muutama ihana kevään merkki..

Tämä on ylivoimaisesti yksi kauneimpia kukkia mitä minulla on koskaan ollut, hortensia. Värit ovat ihastuttavat, ja niin monivivahteiset. Iloitsen kukasta niin kauan kuin se vaan jaksaa sisällä kukkia, tosin huomasin että sehän onkin ulkokukkanen - miten minä saan sen pysymään hengissä siihen asti että voin siirtää sen ulos? Jos joku tietää niin kertokaa ihmeessä! Hassua sinänsä että myydään ulos tarkoitettuja kukkia jo maaliskuussa..

Saimme pari vuotta sitten hääpäivänämme lahjaksi äidiltäni myös hortensian, kerroin miehelleni että kukkien väri määräytyy maan ph-arvon mukaan. Että sininen kukka voikin muuttua vaaleanpunaiseksi jos ph-arvo muuttuu. Hän ei tainnut oikein uskoa minua..Tämä sininen on mielestäni kyllä kauniimpi, pitiköhän sen maan olla nyt sitten hapan vai emäksinen..Ulkona oleva hortensia ei viime kesänä jaksanut oikein kukkia, tein varmaan jotain väärin. En ole oikeastaan mikään viherpeukalo mutta olen vuosi vuodelta innostunut enemmän kukkasista ja puutarhasta. Kuten sisustuksessakin, suosin sellaista boheemia cottage garden-tyyliä, joinakin vuosina on tuo onnistunutkin oikein hyvin pikku puutarhassani. Talvi on ollut kova joten on kiinnostavaa nähdä miten kasvit ovat selvinneet lumitaakan alla. Monta katajaa on ainakin taipunut ihan maahan asti, mahtavatko enää nousta..

Perheemme nuorempi puutarhuri löysi Ikeasta tällaisen..
Ne ovat kuin parsoja, niin täynnä elämää että sen melkein kuulee. Kyse on kuitenkin - kuten jo arvasittekin - narsisseista. Toivon etteivät ne kuki juuri kun olemme ensi viikolla poissa, tytär odottaa niin kovasti kukkien
ilmestymistä. Vielä yksi ihana kevätkukkanen..
Nämä ovat jo loppusuoralla mutta ovat silti niin ihania..

(ARGGHH, mitä tämä blogisivu oikein temppuilee, tekee välirivejä miten sattuu, onko teillä samoja ongelmia vai onko tämä minun koneessa, kesti vaikka kuinka kauan ennekuin sain tuon tulppaanikuvan paikoilleen..ÄÄH..)

Tänään kaipasin muutenkin kesää, näin elävästi silmissäni miten istumme syömässä terassilla, ison koko terassin peittävän päivänvarjon alla, laatikoissa tuoksuvia kukkasia, keinussa iso kasa tyynyjä joiden joukkoon heittäytyä ruokalevolle, kaksi aurinkotuolia joissa köllötellä..Jos nyt jo alkaa tehdä mielikuvaharjoituksia, se pidentää kesän nautintoja! Tosin kevään ilot jäisivät ehkä sitten huomaamatta.

Tulevana kesänä tulee olemaan monta jännää juttua tiedossa, yksi niistä selvisi pari päivää sitten. Meidät on hyväksytty mukaan Konstrundan-tapahtumaan! Tämä on mielenkiintoinen kulttuuritapahtuma jossa taiteilijat avaavat kotinsa vierailijoille kolmen päivän ajan heinä-elokuun vaihteessa. Lisää tietoa tästä kiinnostavasta tapahtumasta löytyy Konstrundanin sivuilta täältä. Hui, kuvitelkaa, kaikki voivat tulla meille - kääks! Onneksi tässä on aikaa vielä tehdä pieniä parannuksia ympäristössä, onpahan hyvä motivaatio saada viimeinkin asiat eteenpäin..

Laitan kohta tänne kutsun myös tuonne Rauman näyttelyyn joka siis alkaa ensi keskiviikkona 24.3. Mutta siitä lisää parin päivän päästä. Mukavaa perjantaita!

1 kommentti:

  1. Narsisseja...pitääkin lähteä ostoksille =)
    Ovat niin ihania....

    VastaaPoista