torstai 10. helmikuuta 2011

Muotikuumetta - modefeber

Haa, enpä olisi uskonut minun blogistani löytyvän tuollaista otsikkoa, en nimittäin ole mikään muodin perässä kulkija. Tai ehkä juuri perässä kulkija, en edellä enkä rinnalla..

Makaan kuumeessa ja kovassa yskässä täysin lyötynä sohvalla, ylhäällä on pakko olla vain välillä kun selkä väsyy..en muista olleeni näin kipeä moneen vuoteen, tämä tauti tuntuu iskevän juuri niihin jotka harvoin sairastavat..

Katsottiin tyttären kanssa  Barbie-elokuva Muodin taikaa. Elokuvasta voimakkaasti inspiroituneena alkoi luomistyö..


Upeaa pinkkiä kangasta, itse omilla rahoilla kirpparilta ostettua, sekä turkooseja paljetteja..


Lopputuloksena upea haute couture-luomus a la E! Ei haittaa vaikka saumat eivät ole kiinni, pääasia että helma hulmuaa ja paljettisydänkoriste kimaltelee..voi ihanaa lapsen viatonta innostusta!

Ja nyt takaisin makuuasentoon...

Trodde aldrig att jag skulle ha en sådan rubrik i min blogg, jag är inte så särskilt mycket för mode nämligen..feber är det annars här, har fått en rejäl influensa och ligger helt slagen på soffan och hostar och hostar..har inte varit så här sjuk på flera år men detta verkar vara ett sådant virus som hoppar på just dem som sällan är sjuka..

Tittade på en Barbie-film med dottern, Fashion fairytail heter den på engelska, Muodin taikaa på finska. Dottern blev så otroligt inspirerad av filmen så hon satte igång med en egen kollektion på en gång. Fram med vackert tyg (köpt med egna pengar från loppis), paljetter och nål och tråd.  En stund senare var det färdigt med den snyggaste klänningen i hela världen! Inte gör det så mycket om sömmarna är öppna i sidan, huvudsaken att tyget svävar när man svänger runt runt och att paljetthjärtat glittrar. Ack denna välsignade oskyldighet och glädje som bara ett barn kan ha!

Och nu skall jag gå och lägga mig igen..

2 kommenttia:

  1. kreativitet när den är som bäst, spontan!
    krya på dig! vet hur det känns, efter de där fyra fem veckorna vid jul och nyår. jag brukar inte heller duka under men denna flunssa tar, som du säger, dem som annars brukar bli besparade
    kram

    VastaaPoista