keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Lämmöllä - med värme

Pakkanen kiristyy. Etelässäkin saattaa mittarissa näkyä kolmosella alkavia lukuja. Kaikissa uuneissa on poltettu tulta, silti tuntuu viileältä. Täysikuu katselee yön kylmyydessä nukkuvaa maailmaa.Enää muutama päivä ja alkaa uusi vuosi, alamme lasketella vauhdilla kohti uutta kevättä. Lämpöä. Aurinkoa. Siemeniä ja puutarhatöitä. Hyttysiä ja hirvikärpäsiä. Terassi odottaa jo, vaikka sitä on vaikea lumen alta huomata.


Nyt on kuitenkin nyt. Siispä; pukekaa lämmintä yllenne, vetäkää villasukat jalkaan. Juokaa lämmintä, katselkaa takkatulen loimua. Pitäkää huolta rakkaistanne, katsokaa että hekin ovat lämpimässä. Käpertykää viltin alle sohvalle, katsokaa hauskaa elokuvaa. Ja muistakaa; tärkeintä on että sydämessä on lämpöä, hyvyyttä ja rakkautta, ulkoinen on katoavaa. Lämmöllä, Laura

Det är eldat i alla ugnarna, ändå känns det kyligt. Natten kommer att bli kall. Fullmånen tittar från sin ensamhet över den sovande världen. Bara några dagar till och så börjar ett nytt år. Tiden börjar rulla snabbt mot en ny vår. Värme. Sol. Trädgårdar och fröpåsar. Myggor och älgflugor. Terassen står beredd, fast det kan vara svårt att se det för all snön.

Men nu är nu. Så; klä på er varmt, ta på er yllesockorna. Drick något varmt, titta på eldens sken i brasan. Ta väl hand om de nära och kära, se till att de också är i värmen. Mys under filten och titta på en rolig film. Och kom ihåg; det är viktigast att det i hjärtat finns värme, godhet och kärlek, allt det yttre är förgängligt. Med värme, Laura

2 kommenttia:

 1. mycket vackert skrivet, laura!
  har tänkt alla dagar komma in å titta till ert men de e så brått bara hela tiden i blombutiken :(
  god jul, laura!
  susanne

  VastaaPoista
 2. Heissan Lalla & koko perhe!

  Jännää tuo teidän elämä siellä metsän keskellä! Ja upeeta että ikuistat sen kamerallasi, jotta mekin saamme ihmetellä ja ihailla.

  Oon joulunpyhät töissä, tosin päivystän tämän päivän kotoa käsin. Mut huomenaamulla lähden taas ajamaan kohti saloa.Eilen aattona päivällisellä oli Roope ja Hanna. Pappa oli Kuusamon Tropiclandiassa! Ensvuoden suunta (työasioissa) selviää ensviikolla, joten ehkä tullaan silloin käymään teillä ja naapurissa. Tai ainakin soitellaan.

  Oikein hyviä pyhiä sinne ja uuden vuoden odotusta!Lämpimät halaukset kaikille! t. Anne, Saara, Sofia ja Manu.

  VastaaPoista