keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kiiltää jo jää - glans och glid

Tänään se sitten tapahtui - luistelusesonki alkoi! Tytär on odotellut uskollisesti jo monta päivää ja tänään sitten suuntasimme metsälammelle lumenluontiin.


Koko perheen voimin osallistuttiin. Alku vaikutti ihan toivottomalta, lunta oli jotain 70 cm tasaisena kerroksena..


Yhteispelillä saatiin kuitenkin väylä auki ja jääprinsessa pääsi testaamaan luistimia..


Jää ei ole kauhean hyvälaatuista, siinä  on koloja ja kovettumia, mutta tytär oli onnellinen. Hän se pysyy taitavasti pystyssä luistimilla, itse en osaa enää luistella  metriäkään. Viime talvena ostin tyttären esimerkin innostamana ikivanhat luistimet kirpparilta mutta ei siitä mitään tullut. Edes potkukelkka tukenani en pysy pystyssä..niinpä minun kuntoiluosuuteni tyttären luistellessa on jatkaa kolaamista niin että koko lammen jää toivottavasti on lopulta esillä. Koko lampi on kooltaan jotain 20x12 metriä. Hommaa siis riittää vielä, ja luntakin kai tulee kohta lisää. Kyllä sen hien näinkin saa pintaa, eikä putoa niin korkealta jos jalka luistaa..

Idag var det då äntligen dags att inleda skridskosäsongen! Dottern har väntat så..Vi gav oss iväg hela familjen till skogsdammen där det finns tillräckligt mycket is för lite "skrinnande". Bara det att ligger ca 70 cm snö över hela isen, hela dammen meter 20x12 meter...Idag gjorde vi bara en smal gång öppen så att hon kan åka runt, runt..Jag avundas henne så, själv klarar jag inte av att ens stå på ett par skridskor, för att inte tala om att röra mig med dem..prövade att ha sparkkälken som stöd men inte ens det hjälpte..dessutom är jag så rädd för att falla så för mig gäller det nu att motionera genom att skotta bort snö från hela isområdet. Det blir man också svettig av, och så trillar man inte så ofta..

1 kommentti:

  1. Kova työ tuo Lumenluonti, mutta teidän tytär on onnellinen. Muistan kun itsekkin olen järven jäällä saanut luistella. Ei sitä lapsena, ymmärtänyt mikä työ isälläni on ollut lumen luomisessa. :))

    VastaaPoista