lauantai 3. huhtikuuta 2010

Kotireportaasi

Taisin jokin aika sitten luvata että teen sellaisen leikkimielisen "kotireportaasin" sisustuslehtityyliin. Meinasi koko idea kaatua kun laitoin itselleni liian suuria vaatimuksia ja tuntui ettei kaikki paikat ole koskaan riittävän tiptop..Mutta tadaa!! Nyt se on kuitenkin valmis, se reportaasi siis. Joten olkaa hyvä, tässä kuvitteellinen artikkeli jonka otsikoksi laitoin:


















Täällä asuu: John Sychold, taidemaalari, Laura Sychold, yrittäjä ja valokuvaaja, Eleonora 6 vuotta ja Tipi-koira 1,5 vuotta.

"Paras kohteliaisuus minkä talomme voi saada on, kun joku kysyy olemmeko remontoineet vanhan mökin. Talo on nimittäin oikeasti vasta reilut 10 vuotta vanha, mutta se on tietoisesti haluttu tehdä vanhanaikaisen saaristolaistalon näköiseksi ja rakentaessa on käytetty aika paljon kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja ovia ja kattotiiliä" kertoo perheen äiti Laura Sychold.

Laura aloitti talon suunnittelun ja rakentamisen muutamaa vuotta ennen kuin tapasi miehensä, niinpä talon koko on enemmän "sinkulle" sopiva. "Jos olisi tiennyt että tapaan taidemaalarin joka tarvitsee elintilan lisäksi ateljeen ja että saan vielä ihanan tyttären ja koiran, olisin ehdottomasti lisännyt metrejä joka suuntaan taloa suunnitellessa", Laura nauraa. Nyt neliöitä on noin 54 mutta vielä on ainakin sopu antanut sijaa. Ja jos alkaa ahdistaa, on oven ulkopuolella kilometritolkulla kallioita, metsää ja peltoja joilla vaeltaa.






















Tässä näkymä makuuhuoneen ovelta. "Nukumme koko perhe samassa huoneessa, jopa koira tulee usein nukkumaan huoneen lattialle. Meistä on kodikasta olla niin lähekkäin". Sisustuksen väritys vaihtelee vuodenaikojen ja mielialojen mukaan, samaten valintoihin vaikuttaa lämpötila. "Kovilla pakkasilla on ikkunoissa oltava paksut verhot jotta kylmä pysyy ulkona". Nyt ikkunassa on kuitenkin jo ohuet sifonki-verhot ja värimaailma on turkoosi-sini-vihreä. Seinällä Laura Sycholdin valokuva "Blue" kankaalla.
















Suosikkivärejä






















"Ellin boksi". Omaa huonetta ei tyttärellä tällä hetkellä ole mutta olohuoneen nurkkaan on tehty oma pieni kolo johon voi käpertyä vaikka lukemaan. Välillä siellä istutaan yhdessä äidin kanssa ja luetaan tai keskustellaan syvällisiä. "Lapset pitävät tällaisista koloista. Omasta lapsuudesta muistan että minulla oli oma pesä vanhassa isossa vaatekaapissa josta oli ovi poistettu. Talomme oli suuri mutta tuolla "komerossa" viihdyin hyvin. Ehkä tällaisissa paikoissa on sopivaa maja-tunnelmaa lapsille!"
















Vaikka ulkona on vielä komeat hanget, on kesäinen tunnelma vallannut olohuoneen. "Kyllästyin talven tummiin sävyihin ja päätin ottaa varaslähdön kesään, niinpä täällä on nyt heleää vihreää ja raikasta pinkkiä. Paksut verhot vaihtuivat ohuisiin ruusukuvioisiin ja nyt koko huone kylpee kevään kirkkaassa auringonpaisteessa".
















Väri-iloa ikkunalaudalla.






















Taidemaalari-mies maalaa yleensä purjelaivoja kankaalle, mutta tämän hän teki tiffany-työnä muutamia vuosia sitten. Upeat värit hehkuvat aamu-auringossa.

















"Pyrimme elämään vaatimattomasti ja luonnonläheisesti, talomme lämpiää esimerkiksi lähes kokonaan puilla. Niitä kuluikin aikamoinen määrä tänä talvena. Takkatuli tuo lämmön lisäksi ihanaa tunnelmaa kotiin. Seinällä miehen tekemä maalaus vuosien takaa, motiivi Portugalista, miehen suosikkimaasta.
















Yksityiskohta kirpputorilta löytyneestä tilkkutäkistä. "Rakastan kaikkea kulunutta ja patinoitunutta, tässä täkissä on aivan ihastuttavat puuteriset sävyt. Näitä ei löydä kovin usein. Ihastelen tätä nyt jonkin aikaa, sitten se saa todennäköisesti jatkaa elämää muodossa tai toisessa nettikaupassani".






















Lauran työnurkkaus olohuoneen yhdessä kulmassa. Täältä käsin hän pyörittää nettikaupaansa "Laura´s sisustus ja taide (www.lauras.fi), kaupasta löytyy miehen upeita maalauksia, Lauran taidevalokuvia, käsinpoimittuja sisustustuotteita jotka Laura etsii kirpputoreilta ja muualta sekä omaa tuotantoa joka pyritään tekemään kierrätysmateriaaleista. "Olen ollut yrittäjä nyt vuoden verran. Olen valokuvannut yli 20 vuotta ja sisustaminen nimenomaan taloudellisesti ja ekologisesti on kiinnostanut aina. Oli mahtavaa saada yhdistää nämä asiat yrityksessäni, jota haluan kehittää edelleen kiinnostavaksi ja yksilölliseksi. Pyrin löytämään sisustustavaroita jotka olisivat mielenkiintoisia, erilaisia, ihmisille jotka arvostavat juuri yksilöllisyyttä. Kuulun myös "retro-sukupolveen" joille 60-70-luvun tavarat ovat nostalgisia muistoja lapsuusajasta. Näitäkin kaupasta löytyy.

Värit ovat Laura omassa elämässä tärkeällä sijalla, ne piristävät, innostavat, rauhoittavat aina tarpeen mukaan. "Skandinaavinen vaalea tyyli on sisustuksessa kaunis mutta itse tarvitsen värejä. Talvi on pitkä ja pimeä ja usein valkoinenkin, siksi sisätiloihin tarvitaan värikkyyttä. Kaikkea pitää kuitenkin olla sopivasti, tärkeintä on että itsellä ja perheellä on hyvä olla kotona. Suomalaiset ovat tulleet rohkeammiksi värien käytössä, osittain se johtuu varmasti siitä että monet ovat matkustelleet esimerkiksi Intiassa, jossa värit ovat ihan omaa luokkaansa. Itse en ole siellä ainakaan vielä käynyt mutta nautin intialaisesta värimaailmasta valtavasti. Huomaan myös räiskyvän värimaailman esiintyvän usein valokuvissani".






















Kevään merkkejä maljakossa.





































Näkymä keittiöön. Pöytä on katettu juhla-ateriaa varten, uunissa valmistuu kokonainen kana ja paahdetut vihannekset. "Valmistan ruokaa samalla mentaliteetilla kuin sisustan: yksinkertaista, rustiikkia, boheemia, iloista ja nautittavaa sen olla pitää."






















Keittiön nurkkaus, narsissit loistavat kuin pienet auringot. Kukkasten alla pilkottaa pieni kamina. "Emme ymmärrä miten tulimme aluksi toimeen ilman keittiön pientä kaminaa. Mikään ei voita tulen räsähtelyä ja liekkien lämpöistä hehkua kun syömme aamiaista, varsinkin kun ulkona paukkuu pakkanen".
















"Pidän sanoista boheemi, rouhea, shabby chic, elämää nähnyt. Tämä heijastuu kotimme sisustuksessa. Kaikki rakentuu kirpputorilöydöistä, saadusta, Ikeasta ja muista löydöistä. Olen opetellut olemaan niuhottamatta jos joka nurkka ei kiillä, se olisi kyllä lähellä perusluonnettani. Elämä kun on paljon muutakin kuin vaan siivousta. En ehkä koskaan saa kotini sisustusta valmiiksi mutta olen miettinyt haluanko edes? Jatkuvassa luomisprosessissa on jotain kiehtovaa ja virikkeellistä - kunhan nyt ei ihan pahvilaatikossa tarvitse asua keskeneräisen seassa".

Sama viehättävä boheemius jatkuu myös puutarhassa joka on vasta löytämässä muotoaan. Tätä juttua tehdessä on vielä lumi maassa mutta tässä joitakin tunnelmakuvia perheen omasta albumista:



























































































































"Täällä, Suomen suurimalla meren saarella, elämme yksinkertaista mutta mielenkiintoista ja haastavaa elämää, edessä on uusi kesä ja paljon jännittäviä haasteita." Toivomme perheelle menestystä toimissaan!

No niin. Nyt te olette käyneet meillä, toivottavasti viihdyitte. Ihan kaikkia nurkkia ja koloja en tietenkään näyttänyt, vaan eipä niitä näytetä oikeissakaan kotireportaaseissa! Oli muuten yllätävän haastavaa kuvata omaa kotiaan, täytyy nostaa hattua niille jotka sitä työkseen tekevät, kuvaavat ja stailaavat.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

6 kommenttia:

  1. Voi kuinka kaunista, värikästä, persoonallista, ajateltua... Ihanalta näyttää kertakaikkiaan ja mukavat tekstit myös:)Odotan tulevan kesän puutarhajuttujasi, sen verran heräsi kiinnostus.Jään seuraamaan...

    VastaaPoista
  2. Hei Aila! Kiitos kauniista sanoistasi, tuli oikein hyvä mieli! On kiva kirjoittaa kun tietää että joku tykkää lukea :) Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Hei Laura!
    Tack för inbjudan, det var roligt att få kika runt i ert söta hem och att läsa mer om er.
    Compact-living går bra, sällan är det ju vi människor som tar utrymme, det är våra prylar..

    Jag gillar ert kök, färgsättningen och dukningen var verkligen inbjudande! Svag turkos med inslag av färgsprakande detaljer är en fröjd för ett vintertrött öga.
    Liksom ni, så eldar vi också enbart med ved. Visst är det tungt och har man fler kvadratmeter så får man brassa på utan helskotta när det är kallt som i vintras... Men nu är det snart över för i vår, så vi får pusta ut inför hösten :)

    Ha det gott!
    Kamomilla

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia taas ja kiitos kotisi esittelystä..teillä on ihana tunnelma...eritoten pienen tytön oma soppi pisti mieleen ja vaikka värejä on paljon on kaikki ikäänkuin harmoniassa keskenään...

    VastaaPoista
  5. Kiitos Laura, olit nähnyt niin paljon vaivaa,kuvatessasi koko huushollin, mutta kuvat ja teksti oli parempia kuin sisustuslehtien,! Tuollaisia niiden pitäisikin olla, ei liian glamoureja, vaan ihmisläheisiä ja idiksiä antavia!TOOSI hauskaa oli lukea! keväisiä terveisiä!Laura

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, oli tosi rohkaisevaa saada tuollaista palautetta! Tästä on kiva jatkaa taas kirjoittelua eteenpäin, täältä meidän mökistä!

    VastaaPoista