lauantai 12. marraskuuta 2011

Rocky road

Koto-ohjelmassa viimeksi Anu Harkki teki mahtavaa Rocky road-jälkiruokaa. Olin nähnyt kyseisen herkun jo aiemmin, muistaakseni ruotsalaisessa sisustuslehdessä, mutta taisin laittaa lehden jo kiertoon. Eilen tyttären kanssa viikonlopun ruokaostoksilla päätimme, että nyt kokeillaan mekin, millaisen jälkkärin saisimme aikaiseksi.

Niinpä, monta suklaista kulhoa ja naamaa myöhemmin, oli tulos tällainen:


Resepti? Meidän annokseemme tarvittiin kaksi 200 g suklaalevyä, jotka sulatettiin mikrossa. Sitä ennen oli kulhossa sekoitettu suolapähkinöitä, paloiteltuja vaahtokarkkeja, paloiteltuja kuivattuja aprikooseja ja digestive-keksejä. Sulanut suklaa kaadettiin seoksen päälle ja sekoitettiin huolellisesti (kannattaa olla nopea, suklaa alkaa heti jähmettyä). Sitten massa kaadettiin leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (meidän oli n. 40x30 cm) ja tasoitettiin tasaiseksi levyksi. Sen jälkeen vuorossa olikin vaikein osuus: antaa seoksen jähmettyä kylmässä, aikaa siihen kannattaa varata mielellään vaikka tunti, mitä kauemmin sitä parempi. Namia tuli, tosin aika tuhtia, eli ei kauhean paljon tarvitse syödä..jotenkin tuo makuyhdistelmä kyllä koukuttaa, sitkeäntahmea vaahtokarkki, rapea keksi ja suolaiset pähkinät - hyvin mielenkiintoista!!

Makeaa viikonlopun jatkoa!!

Läste för ett tag sedan i Family Living om en efterrätt eller godis som heter Rocky road. Såg samma mums göras i Koto-programmet i torsdags och blev sugen på att prova själv. Dottern och jag satte igång och många kladdiga skålar och ansikten senare såg resultatet ut som på bilden här ovan.

Receptet? Till vår Rocky road behövdes två chokladkakor på 200 g var, dessa smältes i mikron eller över vattenbad. Dessförinnan blandar man i en skål salta nötter, marshmallows skurna i bitar, torkade aprikoser också skurna i bitar samt digestive-kex. Den smälta chokladen hälls över blandningen och blandas raskt, innan chokladen hinner stelna. Sätt bakplåtspapper i en ugnsform (eller annan form, vår var i storlek 40x30 cm ungefär) och bred ut massan jämt. Sedan kommer det allra svåraste: låt det hela stå i kallt, gärna en timme eller så, ju längre desto bättre blir det. Mumsigt blev det, dock är det ganska massivt så man behöver inte äta mycket..Sega marshmallows, krispiga kexbitar och salta nötter - det är en kombination som framkallar beroende..

Ha ett fortsatt sött veckoslut!! 

3 kommenttia:

  1. =) näyttää aika tuhdilta tosiaan...tulee makean nälkä tyydytettyä kerralla...tuota samaa jälkkäriä taisi olla Arvostele mun illallinen Suomessa-ohjelmassa....=D

    VastaaPoista
  2. Olen katsellut monessa blogissa tätä herkkua...Mutta aina vaan on jäänyt itse kokeilematta. Vierastan ehkä noita suolapähkinöitä, joita en normaalistikaan syö. Olen niin makkean perso, että varmaan ei tekisi isomman määränkään syöminen tiukkaa.... ;O)

    VastaaPoista
  3. Mies maistoi tuota kuivaa "seosta" ennenkuin sula suklaa oli sekoitettu siihen ja sanoi että "uh, kuinka tätä voi syödä, ihan kumma yhdistelmä makeaa ja suolaista. Mutta kun herkku oli valmis, eivät suolapähkinät enää maistu kovin suolaisille, maku ikään kuin neutralisoituu yhdessä makean kanssa. Uskoisin muuten että joku kirpeä maku, esim kuivatut karpalot, sopisivat myös hyvin tuonne joukkoon..

    VastaaPoista