keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Piiloon - i gömslet

Minulla on menossa hitaasti mutta vakaasti etenevä projekti. Kuten aiemmin jo valittelin, meillä on olohuoneessa niin monta toimintoa yhtä aikaa, että sotkua tulee, ihan päivittäin, eivätkä tavarat tahdo oikein pysyä järjestyksessä. Siispä olen vähitellen yrittänyt haihduttaa kamppeita, yksi tapa on ollut viedä niitä kirpputorille. Tämä on tietysti vähän hankalaa, koska melkein kaikkea voi käyttää uudestaan. Täytyy siis tarkkaan harkita, onko jonkin pois antaminen tai myyminen järkevää, jos hetikohta tarvitsee kyseistä materiaalia tai kangasta tai muuta kuitenkin..

Joskus minullakin tapahtuu niin sanottuja neronleimauksia, ja yksi niistä koski vintissä lojuvaa aarrearkkua, joka aiemmin oli tyttären lelukätkönä. Minulla on sekalainen läjä kuteita, siis en nyt tarkoita vaatteita vaan matonkuteita eri materiaaleista, niistä syntyy koreja ja mattoja virkaten. Samoin on jonkin verran lankoja ilmestynyt nurkkiin, niistä kun on kiva aina jotain väsätä. Mietin, voisiko nämä kaksi asiaa jotenkin esitellä toisilleen, siis arkun ja kuteet?  Ikeasta hommasin pyörät arkun alle että on kevyempi siirrellä siivousta ajatellen ja - a perfect match:hän siitä syntyi!


Arkun on joku rakastava isä tai isoisä tehnyt ja koristellut parhaan taitonsa mukaan, ei tämä ole arvokasta antiikkia mutta ei tarvitsekaan! Ja hyvin toimii!


Huoneen toisessa laidassa on ollut sekalainen nyssykkä- ja pussukkakokoelma, jossa olen säilyttänyt kankaitani, ne ovat olleet oikein pahan mielen aiheuttajia kun niin sotkuisilta näyttävät..Ikeasta löytyi apu tähänkin ongelmaan. Ensin ajattelin hankkia avonaisen hyllyn, johon järjestäisin kankaat väreittäin siististi. Löysinkin sopivan yksilön, mutta kun menin sitä Ikean varastosta hakemaan ja tartuin päästä kiinni, totesin, että jos kuitenkin unohdetaan tämä vaihtoehto. Hylly painoi pienen elefantin verran eikä minulla ollut mukana ketään roikkumaan toiseen päähän..Siispä oli keksittävä jotain kevyempää. Kahdeksan kappaletta pahvista säilytyslaatikkoa lennähti kevyesti auton kyytiin ja kotona sitten sortteerasin retrot, farkut, pellavat ynnä muut siististi omiin laatikoihinsa.


Ensin ajattelin että voi kääk, kuosi on liian hallitseva, tuntui että ne laatikot täyttivät ihan KOKO huoneen..mutta onneksi niihin on nyt jo tottunut. Olen ommellut viime päivinä ahkerasti, joten huomattu on, ettei se hyvä järjestys kyllä oikein säily laatikoissakaan..kaiken lisäksi pohjat pitäisi vahvistaa, yhden laatikon pohja jo aukesi nostaessa ja kankaat valuivat lattialle sekalaiseen kasaan..Voisiko moinen johtua siitä, että laatikot ovat hyvin, hmm..täynnä??

Ehkä laatikoiden sisukset hieman tässä vajenevat, ompelukone nimittäin surisee nyt päivittäin. Jaa miksi? No ihan siksi, että varasin pari päivää sitten itselleni paikan Syöpäyhdistyksen suurmyyjäisistä, pidetään Turun messukeskuksessa 4.12 klo 11-18. Eli kaikki jotka vaan kynnelle kykenette, sinne sitten ostoksille! Minut löytää myyntipaikalta 221+222. Tästä vielä muistuttelen sitten lähempänä, mutta laittakaahan asia korvan taakse jo nyt!

Jaaha, takaisin sorvin ääreen. Mukavaa keskiviikon jatkoa!

Sakta men säkert bearbetar jag de irriterande högarna i vardagsrummet, som hittills gett mig både huvudvärk och nästan gråa hår, det är ju så hiskeligt rörigt här heeela tiden..Blev träffad av en snilleblixt (ja hör ni, det händer faktiskt ibland här också!) och släpade ner dotterns gamla skattkista, skaffade fyra hjul från Ikea (och bad min snälla man att hjälpa mig lite) och vips, hade jag fått ett utomordentligt ställe till alla mina mattrasor och garn, båda virkas det allt möjligt av. Fint blev det och fungerar också jättebra, dessutom ser det mycket trevligare ut än många små korgar och kassar..

Ikea blev räddningen också till alla mina tygförvaringsproblem. Hittade först en öppen hylla som jag tänkte rada upp tygerna i, skulle ha färgkodat dem och vikt dem fint, såg i en tidning hur någon hade gjort det så, det var jättefint. Denna plan gick dock i stöpet då jag kom fram till hyllpaketet på Ikea-lagret och tog tag i hyllskrället för att lyfta den till min kärra.  Den rörde sig inte en millimeter, tung som en elefant..Eftersom jag inte hade någon stark karl med mig den gången, fick det bli en lite lättare variant. Åtta förvaringslådor i papp slängdes alltså lätt in i bilen och så sorterade jag alla mina tyger fint. Retro, jeans, linne, vitt, mönstrat osv..Nu märker jag dock att ordningen inte är särskilt lätt att hålla så här heller, när jag håller på och syr så gräver jag i lådorna hejvilt och därmed är det ajöss med ordning och reda. Dessutom borde lådorna tejpas, botten vill gärna gå upp och allt faller i golvet. Kan det bero på att lådorna är ganska..öhh, fulla??

Symaskinen går nu alla kvällar, har nämligen bokat mig en försäljningsplats på finska Cancerfondens stora försäljnings"happening" (ja vad heter det, - basar?)  i Åbo mässcenter 4.12 kl 11-18. Jag kommer att finnas på platserna 221+222, hoppas ni kommer och hälsar på mig och gör fina fynd! 

Jaha, nu åter till svarven..ha en skön onsdag!

3 kommenttia:

 1. Laatikot on ihan kivpja säilytyspaikkoja. Itsellä kankaat on työhuoneen kaapeissa ja sieltäkin välillä tuntuu, että hyllyt pettää, kun ovat liian täynnä... ;O) Ja vaikka on työhuone.....Nytkin olohuoneen sohvapöytä ja sohva tuntuu oelvan täynnä tekeleitä... Kun on niin kiva tehdä ja katsella samalla telkkaria..

  VastaaPoista
 2. Arkkuhan on hieno.
  Mukava säilytyspaikka...

  VastaaPoista
 3. fint med dendär kistan för garner å matt trasor!
  himmel va du e duktig du! din header är helt ljuvlig; de där höstlöven, mums!
  trevligt veckoslut, laura
  susanne

  VastaaPoista