lauantai 17. syyskuuta 2011

Pizza

Vihdoinkin tuli päivä jolloin ei koko aika satanut, joten päätin pestä vähän ikkunoita. Voi että meillä on sitten hienot näkymät ulospäin, en edes muistanut..:)

Ikkunasouvin jälkeen lähdettiin koko perheen voimin sienimetsään. Mies oli löytänyt hyvän suppilovahveropaikan n. 500 m kotoa, joten päätettiin tehdä oikein retki. Tein eväät mukaan ja sitten lähdettiin.

Päästiin noin. 100 m päähän kun suppilot alkoivat hyppiä ämpäriin. Siihen me sitten jäimmekin, poimittiin ja poimittiin.


Mustia torvisieniä olen viimeksi nähnyt pikkutyttönä, jotain 35 vuotta sitten. Ovat ne aika venkulan näköisiä! Kaksi täyttä ämpäriä ja yksi täysi muovikassi oli saaliina kun kotiin viimein lähdettiin. Siinä välissä vähän satoikin..:( No, ehkä ne ikkunat kuitenkin ovat vähän puhtaammat kuin aiemmin, vaikka sade tekee yleensä pahaa jälkeä.

Palkinnoksi ahkeroinnista metsässä päätettiin että tehdään sienipizzaa. Minulla on yksi tietty taattu resepti jota käytän, pohjasta tulee paksu, kuin pannupizza. Se on niin hyvää!! Laitanpa ohjeen tähän teidänkin iloksenne, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Jos haluaa tehdä koko uunipellillisen, kannattaa tehdä tupla-annos, tämä annos riittää sellaiseen pienempään uunivuokaan, 35x25 cm. Hyvää makua saa jos käyttää puolet durum-vehnäjauhoja ja puolet tavallisia, mutta kyllä pelkästään tavalliset vehnäjauhotkin käyvät.

Pannupizza/Pannpizza

Taikina:/Deg:
2,5 dl haalea vettä/ ljummet vatten
0,5 dl öljyä/olja
1 tl suolaa/ 1 tsk salt
0,5 palaa hiivaa/en halv bit jäst
n. 6 dl vehnäjauhoja (tai 3 dl durum ja 3 dl tav.)/ca 6 dl vetemjöl (eller 3 dl durum och 3 dl vanliga)

Täyte: oman valinnan mukaan paistettua sipulia,  sieniä, tonnikalaa, katkarapuja - mitä vaan! Päälle vielä tomaattisiivuja, mustia oliiveja ja juustoraastetta. Uuniin 250 astetta n. 15 min, jos teet koko pellillisen, kannattaa pitää vähän kauemmin. Kun juusto on saanut väriä, alkaa olla valmista!  Juomaksi sopii lasi hyvää punaviiniä. Hyvää ruokahalua ja kodikasta viikonloppua!

/Fyllning: vad som helst man önskar, tex stekt lök, svamp, tonfisk, räkor mm mm. På det ännu tomatskivor, svarta oliver och riven ost. In i ugnen, 250 grader i ca 15 min. Gör man en hel ugnsplåt är det bra att ha det lite längre, när osten fått fin färg är det färdigt. Smaklig måltid!


Äntligen en dag då det inte regnar heela tiden - så jag satte igång och tvättade lite fönster. Tänk att vi har så fin utsikt från fönstret, hade glömt..:)

Senare bar det iväg till svampskogen med hela familjen. Mannen hade hittat ett bra ställe med trattisar ca 500 meter hemifrån, men redan efter 100 m började svamparna hoppa på oss. Så dit blev vi, plockade och plockade..Svarta trattisar har jag sett som en liten flicka sist, sisådär 35 år sedan. Nog ser de ganska spännande ut! Regnade gjorde det ju förstås också emellanåt, men turligen ser fönstrerna fortfarande bättre ut än innan tvättandet..

Som belöning för svampplockning blev det svamppizza. Har ett recept som jag använder alltid, det blir en såå god pannpizza med tjock botten. Receptet har ni här ovan. Det är gott med hälften durum-vetemjöl, men det går bra med bara vanligt mjöl också. Om man vill göra en hel ugnsplåt, rekommenderar jag att göra dubbel sats, receptet räcker till en 35x25 cm form. Lönar sig absolut att prova, det är jättegott! Ett glas med gott rött vin passar bra till.

Ha ett mysigt veckoslut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti