maanantai 16. toukokuuta 2011

Romunkerääjä - skrotsamlaren

Olen näköjään viime aikoina lukenut kaikenlaista kiinnostavaa, kun taas pitäisi aloittaa sanoilla "luin hiljattain artikkelin..."No, luin siis hiljattain artikkelin siitä, miten voimme hallita tavarapaljoutta kotonamme. Kuinka ne salaperäiset kasat saisi häivytettyä ja johdonmukaisesti kierrätettyä.

Niin,  onhan se totta että olo kevenee huomattavasti kun saa vietyä tavaraa kirpputorille, lehtikeräykseen, uffin laatikkoon jne jne..Ja artikkelissa kyllä sanottiin että sitten vasta pitää alkaa kasoja vähentämään, kun ne alkavat omaa mielenrauhaa häiritä.


Mutta mitäs sitten, kun työn kuvaan kuuluu uusien aarteiden tekeminen vanhasta, esim kankaista ja muusta? Eihän mitään voi tyhjästä luoda, täytyy olla sitä materiaalia. Ja mitäs se materiaali sitten useimpien mielestä on, ellei juuri sitä, mistä pitäisi hankkiutua eroon?


Meillä, pienessä  mökissämme, kaapit - ja vähän muutkin paikat - pursuavat kankaita ja muuta mitä saattaa luomisprosessin aikana tarvita. Ei niitä tavaroita saa millään pidettyä järjestyksessä vaikka kuinka yrittäisi. Tai saa, hetken aikaa, mutta kun luomisvimma iskee, ovat kaikki paikat sekaisin. Ja kun kirppareilla pyörin, totta totisesti nappaan mukaan jokaisen potentiaalisen kankaan/nappipussin/jotain muuta josta saattaa tulla vaikka mitä. Eihän niitä materiaaleja sitten voi lähteä metsästämään kun jo on luomisen tuska päällä!!

Huoh. On kai vaan alistuttava edelleen siihen, ettei meidän kodista tule koskaan Järjestelmällisten ja Vähällä Tavaralla Toimeen Tulevien kotia. Enkä oikeastaan tiedä haluaisinko edes. Mieluummin luova sekasorto kuin tyhjä ja ajatukseton järjestys. Eikä se todellakaan tarkoita sitä, että ne, jotka ovat järjestelmällisiä, olisivat jotenkin huonoja. Tuo ajatus koski nyt vain meidän huushollia. Sitä paitsi, ja tätä te ette kyllä usko, minä olen itse asiassa pedantti nipottaja joka käy perheenjäsenten hermoille välillä. Ai että hieman jakautunut persoonallisuus, no totta ihmeessä..

Jag har tydligen läst en hel del intressanta saker på sistone eftersom jag igen måste börja med "jag läste nyligen en artikel"..alltså, jag läste nyligen en artikel om hur man kan lyckas med att få ordning i kaoset hemma. Hur man blir så lätt i sinnet av att organisera och föra saker till uff/loppis/återvinningen/osv och hur det blir så rymligt och härligt därhemma då. 

Jovisst, inte är det väl helt fel men...vad gör man om man å arbetets vägnar bara MÅSTE omge sig med en hel massa pryttslar och grejer..jag håller ju på med redesign och då är tanken att man skall använda sig av gamla tyger, knappar, allt mellan himmel och jord och göra något nytt av det. Man kan inte skapa något av ingenting, materialet måste finnas hemma. Och när jag är på mina loppisrundor, köper jag såklart hem tyger och annat som passar att användas någon gång. 

Här hemma svämmar både skåp och andra ställen över av allt som jag har samlat på mig. Det går inte riktigt att hålla det i ordning, i alla fall inte långa tider. Och när sedan inspirationen flyger på en, är det snart kaos i hela vårt lilla hus..

Suck..jag får säkert bara leva med att detta inte är det tomma och välorganiserade huset utan det stökiga men idérika istället. Och det är ju inte dåligt, det heller - eller hur?

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa niin tutulta:)
    Välillä iskee sellainen siivousvimma, että haluaa päästä eroon kaikesta tarpeettomasta tavarasta, mutta sitten tulee ongelma kun en halua ehjää tavaraa roskiin heittää... Niin sitten usein menee siivousvimma ohi yhtä nopeasti kun tulikin;)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä ... tutulta tuntuu....
    Fiksu tuo lukemasi artikkeli ja minulla ei ainakaan mielenrauhaa tavarat vielä ole häirinneet...:))

    VastaaPoista