keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Hääpäivänä - på bröllopsdagen

Meillä on tänään 10-vuotishääpäivä. Juhlistimme päivää syömällä hyvin, tytär pääsi Hoplopiin leikkimään. Se on melkein hauskinta mitä hän tietää, ja meistä hääpäivänä pitää kaikilla olla hauskaa. Ajatuksen leikkimisestä  oli saanut myös kolme bussilastillista kouluretkeläisiä, joten meteli oli korviahuumaava..Ei se mitään, hauskaa oli joka tapauksessa.

Korvat saivatkin sitten levätä Airiston rannalla, söimme siellä olevassa rantaravintolassa. Olimme ainoita vieraita, ihana rauha, meri vain kimmelsi ulkopuolella. Ruoka maistui ihanalle, samoin lasi viiniä. Ruokaa sulateltiin kävelemällä venesatamassa. Nyt ollaan koko porukka ihan poikki, mutta oli tosi ihana päivä.

Olisi ollut mukavaa matkustaa jonnekin vähän kauemmaskin, mutta talous ei anna nyt myöten. Kuka tietää, ehkä sitten myöhemmin. Sitä paitsi kaikkein tärkeintä oli, että saimme olla yhdessä.

Näihin kymmeneen vuoteen mahtuu kaikenlaista. Kuten kaikilla, välillä on ollut ylämäkiä, välillä alamäkiä. Olen kuitenkin onnekseni saanut ihanan, mielenkiintoisen aviopuolison. Jonkun, jonka kanssa jakaa hyvät ja huonot päivät. Olin pitkään yksin eikä oikean puolison löytäminen ollut helppoa. Siksi olen hyvin kiitollinen siitä, että olen saanut elämässäni kokea, miltä tuntuu olla vaimo ja äiti. Ne ovat suurimpia lahjoja mitä olen koskaan saanut. Ne ovat tehneet elämästä rikkaan ja elämisen arvoisen.

Toivon että voin tulevina vuosina hyödyntää niitä opetuksia ja kokemuksia, joita nämä ensimmäiset kymmenen ovat antaneet. Sanotaan että viini paranee vanhetessaan - ehkä avioliitolle käy samoin? Yhdessä kasvamme, toisiimme ja elämään.


Idag har vi firat vår 10:e bröllopsdag. Dagen omfattade ett besök på Hoplop, inomhuslekpark som dottern älskar att besöka. Efter två väldigt aktiva timmar (för henne) åkte vi till Airisto i Pargas och åt en festmiddag på hamnrestaurangen där. Smakade jättegott och det var så fint med småbåtshamnen och det glittrande havet. Nu är vi så trötta men lyckliga.

Dessa tio åren har omfattat allt möjligt, både goda och dåliga dagar, såsom livet i allmänt för oss alla. Jag var länge ensam, det var inte lätt att hitta en bra äkta make. Därför är jag så otroligt tacksam för att jag är hustru och också mamma, två av de viktigaste sakerna i mitt liv. Jag har fått så mycket, jag hoppas jag kan ge också. Och jag hoppas jag kan dra nytta av dessa första tio åren och använda mig av erfarenheterna till att bli en mamma och maka att älska ännu mer. Tillsammans växer vi, i kärleken och livet. 

5 kommenttia:

 1. Kirjoitit ja kuvasit elämäntarkoitusta hyvin aviopareina. Oikein Mukavaa 10v. Hääpäivää :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää hääpäivää!!
  Voin kertoa sinulle, että asia on juuri niin. Avioliitto on kuin viini, paranee vanhetessaan..:))

  VastaaPoista
 3. Onnea kymmenestä vuodesta! Kivasti kirjoitit tunnelmistanne. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä eteenkin päin!

  VastaaPoista
 4. Onnea kymmenestä vuodesta! Kauniisti kirjoitit:)

  VastaaPoista
 5. grattis på er tionde bröllopsdag!
  kram
  susanne

  VastaaPoista