lauantai 23. huhtikuuta 2011

Terassi on auki! - Terrassen har öppnat!

Tiedän, tiedän, on oikeastaan aika kuivakkaa alkaa päivän postaus säästä...mutta nyt ei voi muuta, jotain siitä on sanottava..eilen olimme sopineet ystäviemme kanssa että tulevat terassikahville, tarkoitus oli saada se sen verran järjestykseen keinuineen ym pehmusteineen että siellä voisi kahvitella. Aamulla taivas oli paksun pilvivaipan verhoama. Sitten alkoi tuulla ja sataa vettä. Jaaha. Piti alkaa miettiä sisälle siirtymistä...meillä on sen verran pieni talo, että kesällä on ihanaa kestitä vieraita terassilla, sinne kun mahtuu huomattavasti väljemmin. Harmitti, oli luvattu kaunista säätä. Nostettiin kuitenkin pehmusteet säkeissä terassille odottamaan, optimistia kun ei kuulemma laiteta (minne, se on jäänyt epäselväksi). Noin viisi minuuttia ennen kuin vieraat tulivat, kaikki pilvet katosivat, aurinko ryömi esiin ja - simsalabim, päivä muuttui upeaksi, lämpimäksi melkein kesäpäiväksi!

Haa, olen kuullut että aprillisää voi olla vaihtelevainen, tulipa todistettua sekin taas..Tänään onkin sitten nautittu ihan koko päivä upeasta paisteesta. Aamulla oli tosin vadissa jäätä, jotta ei totuus unohtuisi. Mutta eipä se talvi enää pysty nujertamaan tuota taivaallista lämmityskamiinaa, joka hohkaa palttoon vähän jokamiehen ja -naisen päältä! Ja nyt on siis tosiaan vasta HUHTIKUU!!! Tässä teille lämpöisiä tunnelmia meidän pihalta, viisi minuuttia sitten..mukavaa viikonlopun jatkoa!
Jag vet, det är ju ganska torrt att börja med att tala om vädret, men nu måste jag bara göra det..vi hade bestämt med våra vänner igår att de skulle komma till oss på "terrasskaffe". Som ni vet så har vi ju ett väldigt litet hus och därför är det extra skönt på sommaren när man kan fika tillsammans ute istället, där finns liksom mera plats. På morgonen var det jättemulet, och efter några timmar började det duggregna. Vi hade redan tagit ner gungan och alla diverse kuddar och plädar för att göra det riktigt skönt, solparasollet var redan på plats. Det började blåsa kallt, så där stod de svarta säckarna med terrasstillbehör och såg dumma ut. Det kändes trist, nu måste vi i alla fall sitta inne..

Fem minuter innan gästerna skulle komma, försvann plötsligt alla moln, solen kröp fram och - simsalabim! Dagen hade förvandlats till en solig och varm nästan sommardag! Det blev alltså pannkakor och kaffe på terrassen i alla fall, det var så skönt! Solen värmde och fåglarna sjöng och humlorna surrade..suck..

Idag har vi fått njuta av solsken hela dagen. Dock var det faktiskt lite is i ett tvättfat ute i morse, bara så att vi inte helt skall glömma att det ju faktiskt bara är APRIL ännu!! Men men, vintern har ingen kraft kvar, den får nog ge sig nu och komma tillbaka - ja, om ett oräkneligt antal månader..

Ovan lite stämningsbilder från oss, tagna för sådär fem minuter sedan..ha ett fortsatt härligt veckoslut!

3 kommenttia:

 1. Täällä myös odotettiin ihanaa aurinkoista säätä, jota eioliseksi luvattiin..:(
  No tänään on sitten saatu ihailla, tuota ihanaa aurikoa, koko päivän...
  Mukavaa, että saitte sittenkin viettää eilen teranssikahvi hetkeä...:))

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva, kun saitte sittenkin nauttia terassilla kahvit:)
  Vaikka eilen oli aurinkoinen päivä ja mies päätti, että grilliherkut nautitaan ulkona, niin silti kestitsimme vieraat sisällä. Olisi tullut kylmä pihamaalla kuitenkin;)

  VastaaPoista
 3. va skönt med kaffet på terassen sen i alla fall!
  tack för din kommentar, laura!
  susanne

  VastaaPoista