tiistai 2. helmikuuta 2010

Give a little sunshine..

Nyt sitä saa..lunta nimittäin. On vaikea kuvitella että koko pitkässä Suomen maassa on nyt yhden yhtäkään joka vinkuisi että ei ole tarpeeksi lunta. Ja jos sellainen jostain löytyy niin hypätköön lähimpään kinokseen..Ei sen puoleen, oli sitten sää mikä hyvänsä, aina joku valittaa eikä koskaan ikinä milloinkaan olla ihan tyytyväisiä. Mitäs muuten jos ihan vaan vaihtelun vuoksi oltaisiinkin ihan tyytyväisiä, ihan kokonaan? Eli kun joku kysyy: "mitäs tykkäät säästä"? siihen vastataan että tykkään TOSI paljon, on IHANAA kun on talvella lunta ja pakkasta!!! Sitä voi tietysti joutua hullun kirjoihin jos sattuu olemaan tyytyväinen säähän/työhönsä/ulkonäköönsä/puolisoonsa/muuta, mutta so what? Pääasia että itsellä on hyvä olla, ja jotta olisi hyvä olla, tyytyväisyys on aikamoisessa avainasemassa. Ei sen puoleen että itse tässä aina onnistuisin mutta voihan siihen ainakin pyrkiä..

Minä olen muuten todella lahjakas. !!??!! Niin, eksymään aiheesta siis. Tämän kirjoitelman tarkoituksena oli todellakin lähettää teille iso annos auringonpaistetta. Kas kun tuo kylmyys ja lumi - joihin olen HYVIN tyytyväinen - ovat saattaneet hieman jähmettää meitä suomalaisia niin ettei se hymykään oikein yllä sinne huulille asti. Tarvitaan siis hieman aurinkoenergiaa. Ottakaa mukava asento ja tuntekaan lämpö kasvoillanne..

 

 

 

 

 

  

  

  

Keltaisella värillä on uskomaton vaikutus näin keskellä talvea! Ihan kuin aurinko paistaisi sisään näytöltä..Minun on nyt tunnustettava että itse asiassa en edes kauheasti tykkää keltaisesta väristä, olen jopa pihalla olevasta puutarhasta yrittänyt hävittää keltaisia kukkasia, enkä ikinä osta niitä itse. Pihatarhassa haluan olevan punaista ja sinistä eri sävyissä, ihan vähän valkoista. Hassua kyllä, keltaiset kukkaset ovat kuitenkin osoittautuneet kestävimmiksi meidän karussa savitarhassamme. Luin kerran eräästä naisesta eteläisessä Ruotsissa joka alkoi muokata vanhaa puutarhaa. Hän ei myöskään pitänyt keltaisesta joten hän keräsi vähitellen kaikki keltaiset lajikkeet pois  ja istutti ne tontin uloimpaan nurkkaan. Minkä osan luulisitte kukoistaneen kaikkein kauneimmin?  Mikä sitten lienee niiden salaisuus, tuskin se ainakaan on väristä kiinni? Tai kuka tietää..
Paikka jossa kuitenkin minustakin ehdottomasti kuuluu olla keltaisia ja oransseja kukkia, on kasvimaa. Kehäkukka kaikissa väreissä ja muodoissa on ihan ehdoton suosikki. Se on helppo istuttaa, löytyy taimena vähän sekaisemmastakin  penkistä, on kestävä ja kukkii kauniisti pitkälle syksyyn kun vaan muistaa nyppiä kuolleet kukat pois. Jos et ole ikinä onnistunut minkään kukan kasvattamisessa tai haluat antaa lasten istuttaa jotain, suosittelen kehäkukkaa. Kaiken lisäksi se pitää jotkin tuholaiset loitolla joten se on myös käytännöllinen kasvi kun se yhdistetään sipuleihin, porkkanoihin jne.

On jo helmikuu. Jos aikoo esikasvattaa, on kohta korkea aika joillekin kasveille. Toivoa siis on että jossain vaiheessa ollaan tässä pisteessä..


 

Ja jo pitkälti ennen kuin ollaan tuossa pisteessä, ollaan tässä pisteessä..

 

Tiistaikin on siis toivoa täynnä!

1 kommentti:

  1. voi kuinka ihania ja kesäisiä kyvia tän kaiken valkeuden keskellä...melkein haistoikin kukkien tuoksun, varsinkin pietaryrtin..vai olikohan se sen niminen..se nyt vaan putkahti mieleeni..mä kyllä rakastan keltaista...voi kumpa tulisi kesä nopeesti..kaipaan niin värejä ja lämpöä..ja on tää lumikin ihan kivaa..alkaa sitä olee ihan riittävästi..

    VastaaPoista