lauantai 14. tammikuuta 2012

Karkkilauantai - godislördag

Lähdin täysin impromptu käymään Kemiön keskustassa, päätin puoli tuntia ennen kirppiksen sulkemisaikaa, että lähden viemään tyttären pieneksi jäänyttä suksisettiä myyntiin. Eilen hän sai uuden setin ja oli jo aamuvarhaisella kokeilemassa, miten parin sentin lumessa suksi luisti. Luistihan se, kuten aidolla optimistilla ainakin..Itse tyydyin katsomaan vielä ikkunasta..

Kaupassa silmä hakeutui ihaniin keltaisiin kevätesikoihin. Oli kuin nääntynyt olisi nähnyt lasillisen raikasta vettä! Aikani mietin ja päädyin sitten ostamaan kimpun keltaisia ruusuja. Auringon kaipuu on ilmeisesti kova, en muuten edes tykkää oikein keltaisesta. Nyt se kuitenkin hyväili silmää ja sielua.


Olemme koko perhe ottaneet vähän uutta suuntaa elämään mitä tulee esimerkiksi makeansyönti. Tytär on onnistunut parhaiten, hän on houkutuksista huolimatta ollut ilman makeisia koko viikon. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta kun ennen makeaa syötiin lähes joka päivä..Tänään oli karkkipäivä, leivoimme yhdessä banaanimuffineja kuorrutuksella. Cupcake on kai näiden hieno uusi nimi ja en enää ihmettele että joku voi hurahtaa näihin. Tarkoitan että niistä voi tehdä vaikka minkä näköisiä! Kaupassa oli pitkä rivi värejä ja strösseleitä joita näiden päälle laittaa, niin ja sitten on kauniita muffinivuokia olemassa...(meillä oli vain tuollaisia tavallisia rumia vuokia, onneksi ei näy paljon)


Hienoista ihmetystä herätti se, että tuohon kuorrutukseen tuli niin vähän sokeria, tuorejuuston kanssa maku oli melkein suolainen. En ole itse asiassa vielä maistanut miltä tuo kokonaisuus maistuu, tyttären ja miehen mukaan oikein hyvä yhdistelmä. Ei kaiken tarvitsekaan olla ällömakeaa, mutta toisaalta suolainen muffini ei oikein natsaa karkkipäivään..:)

Mukavaa viikonloppua!

Helt impromtu gav jag mig iväg till Kimito centrum, bara en halvtimme innan loppiset stängde..Tänkte att jag för dotterns gamla skidset till försäljning, det är ju nu de går åt, när det kom lite snö. Dottern fick igår nya skidor och pjäxor, de blev provkörda genast imorse. Fint gick det, fast snötäcket inte är så värst tjockt ännu. Men barn är,  som ni vet, sanna optimister..Jag nöjde mig ännu med att bara titta genom fönstret på den skidåkande lilla damen. 

Vi har kämpat hela veckan med att försöka vara utan godis, det är inte lätt skall ni veta, när man är van att äta sött nästan varje dag. Dottern har lyckats bäst, hon har stått emot alla frestelser hela veckan. Idag var det godisdag, vi bakade tillsammans bananmuffins med alla möjliga dekorationer och strössel och grejer. Jag undrar inte alls längre att någon kan bli helt frälst på de här cupcaken, det finns ju så enormt många olika möjligheter. Fina muffinsformar finns det också (inte de här våra alltså, de är vanliga fula muffinsformar)..

Det enda som jag tyckte var konstigt var att det till den vita glasyren kom så lite socker, med färskosten smakade det ganska salt! Jag har ännu inte smakat en hel muffins, mannen och dottern sade att kombon var jättegod. Få se, jag skall snart smaka..Men det skall definitivt inte vara salta muffins när man har godisdag!!

Ha ett gott veckoslut!

1 kommentti:

  1. Ruusu keltaisena tosi kaunis on. Muffininsit ovat kauniit paperivuoassakin ;) Herkullisen näköisiä, voi kun saisin napattua edes yhden tuosta kuvasta ;)

    VastaaPoista