sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Lauantai - lördag

Tänään on kyllä jo sunnuntai mutta kerronpa nyt eilisestä näin jälkikäteen..lähdin yksinäni ajelulle naapurikuntaan eli Sauvoon (Irmastiinan mökkikuntaan..:)). Määränpäänä olivat 1. Karunan latokirppis, 2. Mansikkakioski ja 3. Kesäkukkamyymälä.

Latokirppikseltä löysin kivan retrokankaan/pöytäliinan, neljä nappia jotka muistuttavat possunkärsää (ovat siis ihan tavallisia isoja valkoisia nappeja mutta vaan jotenkin kärsämäisiä) sekä Timpuri-pelin jonka parissa tytär ja kyläilevä isoveli ovat viettäneet jo monta mukavaa hetkeä. Tuolla kirppisladossa on muuten yksi hassu juttu, siellä on lattia ihan vino joka suuntaan, joten kun siellä kävelee, tuntuu kuin huimaisi pikkuisen ja tulee horjuttua eteenpäin. Se on vähän epämiellyttävää mutta mitäpä sitä ei tekisi hyvien löytöjen takia..:)

Matka kulki idyllistä pikkutietä kohti Sauvon keskustaa..


Kuvien laatu on tässä postauksessa tavallista huonompi, kaikki kuvat kun on otettu kännykän kameralla..mutta olkaa suurpiirteisiä, ne ovat vain dokumentointia varten tällä kertaa..

Mansikkakioskista mukaan lähti 5 kg punaposkia. Meille tuli omasta takaa jonkin verran mansikoita mutta suurin osa syötiin tuoreina heti. Yhtäkkiä alkoi tuntua orvolta ajatus, että pakastimessa oli vain pari rasiaa ensi talvea varten. Siispä piti tehdä vähän ostoksia. Illalla mies auttoi onneksi niin saatiin marjat heti talteen.

Olen ollut ostamassa kukkia terassille toukokuusta lähtien, mutta jotenkin en ole vaan ehtinyt..sitten huomasin että sauvolaisella kesäkukkatarhalla oli 50 prosentin alennus joten sinne piti nyt päästä. Onneksi menin, tänään oli kuulemma viimeinen päivä. Hyvin olivat kukat tehneet kauppansa, mutta kyllä minullekin vielä riitti. Olisittepa nähneet auton kun kukanlatvat keinahdellen ajoin kotiin! Ja nyt olisi pitänyt olla myös "tuoksu-tv", kukkien lisäksi ostin nimittäin pari piparminttua, basilikan ja kaksi timjamia. Kyydissä olleet neilikat tuoksuivat myös ja varmaan kaikki muutkin..sain siis tuoksuterapiaa kotimatkalla..nyt on terassimme muuttunut upeaksi keitaaksi joka on täynnä pahvilaatikossa kukoistavia kukkasia ja yrttejä - hmm..pitäisi lähteä tästä varmaan siirtämään niitä ruukkuihin..tässä huono kuva yhdestä kaunokaisesta, voi ei, unohdin nimen..


Näitä isoja amppelikukkia on itse asiassa kaksi..öh, taisin vähän innostua..Kunhan saan kaikki kunnon ruukkuihin, otan vähän parempia kuvia. Näen jo sieluni silmin miten loikoilen keinussa pehmeiden tyynyjen päällä, juon mehua ja nautin huumaavista tuoksuista ja värien runsaudesta ympärilläni...kunhan ensin olen leikannut nurmikon..apua, en taida osata enää rentoutua, voih..

Ihan kaikkia marjoja en laittanut pakkaseen vaan tein perheen iloksi tällaisen pikakakun valmispohjalle, alle kermavaahtoa ja valkosuklaa-limerahkaa ja päälle mansikoita sekä näitä mustikoita tuosta lähimetsästä. Tai no, nyt minä kyllä narrasin, mustikat ovat kyllä ihan pensasmallisia ja ostettu sieltä samaisesta mansikkakioskista. Näitä olisi muuten kiva kasvattaa, mutta pitäisi malttaa odottaa kai kolme vuotta ennenkuin antavat satoa ja siihen minulla ei ole kärsivällisyyttä.


Sellainen oli minun lauantai-päiväni. Millainen sinun oli?

Det är visserligen redan söndag men det får bli en efterhands-berättelse om min lördag..Gav mig ut på en utflykt alldeles ensam, det kan vara riktigt skönt ibland. Först körde jag till ett loppis i Karuna som bara har öppet på sommarlördagar. Kom billigt undan, köpte ett retrotyg, fyra knappar och ett spel. En sak som förresten är lite knasigt där i ladan som loppiset är, golvet är alldeles snett och vingligt så jag får alltid lite svindel när jag går där. Det känns som att gå i lustiga huset på ett tivoli, bara speglarna fattas. Alla går lite som de vore en aning fulla..

Vi fick lite jordgubbar från mamma men åt de mesta färska, så plötsligt kändes det lite trist att bara ha några små fryslådor till nästa vinter. Alltså körde jag till jordgubbskiosken i Sagu och köpte en låda på 5 kg. Riktigt alla hamnade inte i frysen, gjorde en snabbtårta med färdigt botten, underst vispad grädde och vitchoklad-limekvarg, sedan jordgubbar och sådana här jätteblåbär, modell odlad buske. Skulle gärna vilja odla sådana här, men man måste visst vänta tre år innan de ger skörd och jag är inte särskilt tålmodig..

Har hittills inte fått tummarna loss  att köpa blommor till terassen. Nu såg jag dock att växthuset utanför Sagu som säljer sommarblommor hade -50 % rabatt. Ni skulle ha sett bilen när jag körde därifrån, man skall nog inte släppa mig lös på sådana där ställen..Men det blev inte alls särskilt dyrt och jag fick massor med blommor och örter. Och vilken doft, jag fick doftterapi på vägen hem..Nu har jag en hel massa som väntar på att bli omplanterade, kanske jag borde ta en tur ut nu när jag skrivit färdigt. Tar bättre bilder när jag fått det gjort, alla dagens bilder är tagna med mobilkameran så det blev inte särskilt bra kvalitet..

Så var min lördag, hur var din?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti