sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Hopean hohtoa

Tämä sunnuntai oli taas niitä päiviä kun jotain piti saada uudistaa. Mikäs sen edullisempaa kuin laittaa blogin etusivukuva uusiksi! Oli jotenkin vaikeaa löytää mikä kuva sopisi, ja kun tuo blogin nimi on tuollainen, se rajoittaa aika tavalla. Minulla on ihania kuvia esimerkiksi vanhoista hopea-aterimista, mutta miten se sopisi tuon nimen kanssa yhteen? Ei kukaan asu lusikkalaatikossa, eivätkä ne ole metsässä..No, päädyin sitten tuohon ihanaan kirjoituskonekuvaan, minä vaan sitten tykkään tuosta vanhasta masiinasta. Ostin sen kirpparilta 50 sentillä, voitteko käsittää, siis se oli periaatteessa ihan ilmainen! Hassua muuten kun ollaan päästy riittävän pitkälle teknisessä kehityksessä, aletaankin kiertyä takaisin sinne alkupisteeseen. Siis tietokoneellahan voi nykyään tehdä vaikka mitä, saada myös sitä vanhan näköistä tekstiä aikaiseksi. On olemassa hyperkännykät sun muut vempaimet. Silti ihmisiä on alkanut viehättää ne vanhat vekottimet, kuten vanhat bakeliittipuhelimet, vanhat gramofonit ja niihin kuuluvat levyt, ja ehkä vanhat kirjoituskoneetkin. Ei sen puoleen, on suuren suuri helpotus ettei sillä koneella tarvitse kirjoitaa muuta kuin satunnaisesti, on superkeksintö että tietokoneen ruudulta saa niin helposti pyyhittyä pois virheet. Olen oppinut kymmensormijärjestelmän 13-vuotiaana koulussa mutta silti sormet eksyvät usein väärin paikkoihin. Tämäkin teksti olisi aika tavalla eri näköinen jos en olisi voinut helposti korjata virheitäni.

Mutta silti noissa vanhoissa koneissa on oma viehätyksensä. Mikä se sitten  on, siihen on vaikea mitään vastata. Onko se vain se nostalgia. Tehdäänpä nyt sitten aasinsilta nostalgiasta retrohelmiin, niistähän te olette tässä blogissa lukeneet aiemminkin. Helmikätköistäni tein riemastuttavan löydön, hopeanvärisiä helmiä! Niinpä tein tuonne nettikauppaan setin jossa on pitkät helmet 160 cm ja kahdet rannerenkaat pituus 20 cm. Tuo hopea on vielä ihanasti patinoitunut, sopii ihan varmasti talven juhla-asun seuraksi! Kuten aiemmin on tullut kerrottua, helmet ovat 70-luvulla värjätty ja lakattu, suomalaisia koivuhelmiä. Tässä vähän lähikuvaa..


Täytyy kyllä sanoa että eivät ihan kuvassa tule oikeuksiinsa, ovat vielä kauniimmat luonnossa! Jos ihastuit niin sitten kipinkapin shoppailemaan tuonne nettikauppaan, vaikka ihan tästä ja kaupassa sitten "Retrohelmet by Laura"-osastolle. Tervetuloa!

Tuli tässä mieleen että olisi kiva järjestää joku kilpailu taas pitkästä aikaa, kunhan ensin keksin jotain kivaa. En halua järjestää arvontaa vaan ihan kilpailun mutta nyt olen miettinyt että millainen palkinto olisi haluttava. Onko teillä ehdotusta että mikä juttu tai tuote tuolta nettikaupasta voisi olla kiva palkinto, taulut on ehkä rajattava ulkopuolelle mutta muuten? Kertokaa, minkä Laura´s-nettikaupan tuotteen haluaisitte voittaa??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti